Antena 3 CNN Externe România are mai puţini tineri şomeri şi fără educaţie decât Marea Britanie, Italia sau Spania

România are mai puţini tineri şomeri şi fără educaţie decât Marea Britanie, Italia sau Spania

România are mai puţini tineri şomeri şi fără educaţie decât Marea Britanie, Italia sau Spania
Foto: scorebergen.org
04 Ian 2011   •   12:35

În România, există mai puţini tineri şomeri şi fără educaţie decât în Marea Britanie, arată o analiză a performanţei tinerilor în Europa, prezentată de Daily Mail. Numai patru state din UE, respectiv Portugalia, Spania, Italia şi Malta, au avut, în 2008, o rată mai mare de tineri fără educaţie şi fără experienţă de muncă decât Marea Britanie.

"Până şi România şi Bulgaria au depăşit, acum, Marea Britanie în privinţa proporţiei de tineri cu o educaţie decentă şi şanse de a obţine un loc de muncă", scriu jurnaliştii britanici. Aproximativ unul din cinci băieţi britanici în vârstă de 18 ani şi una din şase fete sunt şomeri şi fără educaţie.

Conform datelor Departamentului pentru Muncă şi Pensii, 1,5 milioane de persoane din Marea Britanie nu au muncit nici măcar o singură zi în viaţa lor. Dintre aceste persoane, 600.000 sunt tineri cu vârsta sub 25 de ani.

Marea Britanie a înregistrat şi o creştere semnificativă a tinerilor care abandonează şcoala. În 2003, 12,1 % din tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani au decis să renunţe la studii, iar în 2008, proporţia a ajuns la 17%.

Alte state europene au înregistrat scăderi ale nivelului de tineri fără studii şi fără calificări de muncă. În Germania, nivelul a scăzut de la 12,8% la 11,8 %, iar în Franţa s-a înregistrat o scădere de la 13,2% la 11,8 %.

Cele mai recente informaţii provenite de la Eurostat arată proporţia populaţiei cu vârsta cuprinsă între 20 şi 24 de ani, din fiecare stat al Uniunii, care nu studiază sau nu participă la cursuri de formare profesională, având doar minimul de educaţie oferit de şcoala secundară, din perioada 2003-2008.

Clasamentul statelor UE, realizat în funcţie de rata şomajului şi nivelul de educaţie pentru tinerii cu vârste între 20 şi 24 de ani:




 

 

×
Subiecte în articol: România Marea Britanie educatie tineri someri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close