Antena 3 CNN Externe Români, prinşi în mijlocul revoltelor violente din Noua Caledonie. Oamenii cer ajutor urgent

Români, prinşi în mijlocul revoltelor violente din Noua Caledonie. Oamenii cer ajutor urgent

Trei cetăţeni români sunt prinşi în mijlocul violenţelor din Noua Caledonie, anunţă Ministerul român de Externe, care precizează că menţine în permanenţă legătura cu aceştia.

de Georgiana Adam    |    18 Mai 2024   •   15:17

De asemenea, reprezentanţii MAE român spun că sunt pregătiţi să le acorde ajutor consular în caz de nevoie. 

Franța a recunoscut implicarea Rusiei şi Azerbaidjanului în protestele din Noua Caledonie, arhipelag francez din Pacificul de Sud, unde a fost declarată stare de urgenţă în urmă revoltelor violente.

MAE precizează că oficiul consular a solicitat și sprijinul autorităților franceze competente, respectiv Ministerul Afacerilor Externe - Celula de Criză și Ministerul de Interne și pentru Teritoriile de peste Mări, acesta din urmă având în coordonare și administrare teritoriile de peste mări. 

De asemenea, Birourile Atașatului de Afaceri Interne și al Atașatului Apărării din cadrul Ambasadei României la Paris sprijină demersurile consulare.

MAE menționează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. 

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: +33680713729.

×
Subiecte în articol: Noua Caledonie revolte romani
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Dezbaterea prezidențială CNN Biden vs. Trump, transmisă live de Antena 3 CNN
x close