După ce depistau în timpul zilei dealeri de mașini, hoții se întorceau noaptea pentru a sparge geamurile vehiculelor vizate cu o șurubelniță, apoi scoteau GPS-ul integrat. Prada era apoi trimisă în România unde era revândută pe internet.
În total, în perioada ianuarie – mai 2017 au fost înregistrate 18 furturi, iar prejudiciul se ridică la 1,2 milioane de euro. Unul dintre liderii acestei rețele, în vârstă de treizeci de ani, a fost prezent în fața instanței penale din Dijon. Acuzat că ar fi comis 15 furturi din cele 18, a recunoscut.
"Am ajuns în Franța în 2017. În România aveam multe datorii pentru că eram dependent de jocuri. Am împrumutat de la prieteni și a trebuit să rambursez datoria. De la 500 la 1.000 de euro de persoană. Știu foarte bine că aceasta nu este o scuză”, a explicat unul dintre liderii acestei rețele, conform france3.
Citește și: Butonul de back din Facebook a dispărut pentru unii utilizatori din România
Partenerul său, prezent și el la ședință pentru că a fost acuzat că a primit bunuri furate, fiind responsabil pentru primirea coletului în România.O investigație lungă a făcut posibilă desființarea acestei rețele de trafic GPS.
Ancheta, desfășurată de secția de cercetare a jandarmeriei Dijon în mai 2017, a relevat că toți membrii rețelei erau din orașul Oltenița, la granița cu Bulgaria.