Antena 3 CNN Externe Români exploataţi în Quatar: "Celor care au plecat li s-a impus să facă cerere în care să specifice nu au pretenţii financiare, în schimbul vizei"

Români exploataţi în Quatar: "Celor care au plecat li s-a impus să facă cerere în care să specifice nu au pretenţii financiare, în schimbul vizei"

Români exploataţi în Quatar: "Celor care au plecat li s-a impus să facă cerere în care să specifice nu au pretenţii financiare, în schimbul vizei"
Foto: ipowerproject.com
03 Ian 2014   •   09:54

25 de români sunt ţinuţi de trei luni în condiţii inumane în Quatar, după ce au fost păcăliţi de un angajator. Oamenii au plecat la muncă dar când au ajuns acolo au aflat că nu vor primi niciun ban.

Unii au semnat contracte în limba arabă, alţii n-au semnat nimic.

Între timp au fost mutaţi într-o locuinţă fără lumină, fără apă caldă şi cu paturi pline de ploşniţe.

Numai 25 de români din cei 100 care au plecat la muncă în Qatar au mai rămas să se lupte pentru drepturile şi banii lor. Cei 22 de muncitori şi 3 ingineri refuză să plece până nu primesc salariul pentru cele 3 luni lucrate.

"Cei care au plecat acasă au plecat în condiţii deosebit de grave. Li s-a impus să facă cerere să specifice nu au pretenţii financiare în schimbul vizei de a ieşi din Qatar", susţine un român care se află în Qatar.

Mulţi dintre ei au plecat din ţară fără contracte, cu promisiunea că vor fi angajaţi cu acte când ajung în Qatar. Acum nu le-a mai rămas decât să aştepte bani de acasă pentru a avea de mâncare. Numai că aşteptarea devine tot mai grea.

Autorităţinle nu pot face nimic pentru ei în astfel de cazuri.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis la rândul său un avertisment, odată cu deschiderea pieţii muncii, asupra pericolului exploatării prin muncă forţată.

×
Subiecte în articol: Ministerul Afacerilor Externe
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close