Antena 3 CNN Externe Români din Italia şi Spania, ţinta atacurilor rasiste

Români din Italia şi Spania, ţinta atacurilor rasiste

Români din Italia şi Spania, ţinta atacurilor rasiste
22 Feb 2009   •   10:27

Atacurile italienilor asupra românilor din Italia par să nu se mai oprească. În localitatea Tor Bella Monaca de lângă Roma, magazinul gestionat de o familie de români a fost cât pe ce să fie mistuit de flăcări, după ce persoane necunoscute au aruncat mai multe cocteiluri Molotov în faţa intrării. Atacul a avut loc la câteva ore după un miting anti-imigranţi organizat de formaţiunea de extremă dreapta Forza Nuova.
Oamenii sunt speriaţi şi spun că în orice moment pot fi ţinta atacurilor xenofobe din cauza altor români care comit infracţiuni. Pagubele sunt destul de mari, iar românii nu ştiu cui să mai ceară ajutorul.
Românii din Spania nu au parte de aceleaşi reacţii ostile ca în Italia, dar, uneori, sunt şi ei victimele unor atacuri nejustificat de violente. Doi muncitori români au fost răniţi, sâmbătă seara, de un spaniol care a deschis focul asupra lor în plină stradă, într-un oraş de lângă Madrid. Cei doi au fost internaţi în stare gravă, dar medicii spun că vieţile lor nu sunt în pericol. Agresorul a fost arestat.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close