Antena 3 CNN Externe Români care urmau să plece din Gaza, întorşi de la graniţă din cauza tirurilor de rachete

Români care urmau să plece din Gaza, întorşi de la graniţă din cauza tirurilor de rachete

Români care urmau să plece din Gaza, întorşi de la graniţă din cauza tirurilor de rachete
05 Ian 2009   •   09:43

Două sute de palestinieni care au şi altă cetăţenie, inclusiv română, norvegiană, germană, filipineză, poloneză, austriacă, spaniolă, franceză şi canadiană, au primit autorizaţie să părăsească Fâşia Gaza luni, prin punctul de la Erez, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, citat de AFP. Primul autocar cu cetăţenii palestinieni cu dublă cetăţenie, printre care şi o familie de români, a fost întors de la graniţă din cauza tirurilor cu rachete, potrivit Ministerul Afacerilor Externe. 63 de cetăţeni români şi cu dublă cetăţenie (română şi palestiniană) care au solicitat să părăsească Fâşia Gaza au fost autorizaţi să iasă din regiune prin punctul de frontieră Erez, în cursul zilei de luni, începând cu ora locală 6.30.
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Peter Lerner, mai spune că un convoi umanitar internaţional a început să treacă, luni dimineaţă, între Israel şi Fâşia Gaza, în cea de-a zecea zi a unei ofensive militare israeliene împotriva Hamas.
"Un convoi de 80 de camioane care transportă un ajutor umanitar a început să tranziteze terminalul rutier de la Kerem Shalom", a declarat Peter Lerner, purtător de cuvânt al Coordonatorului activităţilor israeliene din teritoriile palestiniene.
Foto: BBC.co.uk
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: conflictul din Fasia Gaza
Cele mai noi știri
Parteneri
x close