Antena 3 CNN Externe Româncă despăgubită în Irlanda, pentru discriminare privind înălţimea

Româncă despăgubită în Irlanda, pentru discriminare privind înălţimea

Româncă despăgubită în Irlanda, pentru discriminare privind înălţimea
22 Sep 2010   •   11:38

O româncă a fost refuzată în urma unui interviu pentru un job de şofer în Dublin, din cauza înălţimii sale prea mici, informează Mediafax. Femeia a făcut reclamaţie şi a fost despăgubită de către statul irlandez cu 6.000 de euro.

Isabella Lazăr ar fi aplicat pentru un post de şofer în Irlanda, la regia locală de transport în comun Dublin Bus. Femeia a participat la un interviu, trecând cu succes de proba practică şi cea teoretică. Ulterior, românca a fost trimisă la o evaluare medicală, în urma căreia ar fi fost respinsă din cauza faptului că e prea scundă (1,57 metri), fără a i se preciza însă care sunt criteriile de înălţime practicate de companie.

Isabella a trimis compania în judecată pentru discriminare, susţinând în faţa judecătorilor că o restricţie la angajare privind înălţimea dezavantajează în primul rând femeile, care sunt, în mod natural, mai scunde decât bărbaţii. De asemenea, instanţa de judecată a adus la declaraţii un specialist în sănătatea la locul de muncă, care a declarat că Dublin Bus are pretenţia unei înălţimi mai mare decât înălţimea medie a femeilor din Irlanda.

Instanţa a concluzionat că, în absenţa unor criterii stricte privind înălţimea din partea companiei, românca Isabella lazăr va fi despăgubită cu suma de 6.000 de euro, pentru discriminare privind înălţimea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: discriminare despagubiri inaltime Irlanda
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close