Antena 3 CNN Externe Româncă arestată în Marea Britanie pentru escrocherie de 2,6 milioane de lire sterline

Româncă arestată în Marea Britanie pentru escrocherie de 2,6 milioane de lire sterline

Româncă arestată în Marea Britanie pentru escrocherie de 2,6 milioane de lire sterline
08 Mar 2010   •   15:54

Un activist pentru drepturile romilor din Marea Britanie este acuzat că ar fi participat alături de un grup de români la o escrocherie ale cărei daune se ridică la 2,6 milioane de lire sterline. Potrivit presei britanice, Lavinia Olmazu a fost arestată împreună cu alte şapte persoane, inclusiv prietenul ei.

Cei opt suspecţi au fost aduşi în faţa curţii de judecată din Westminster, fiind acuzaţi de înşelăciune şi fraudă. Aceştia ar fi ajutat peste 170 de imigraţi ilegali din România să obţină documente false cu ajutorul cărora au dobândit drepturi sociale precum credite şi ajutor de creştere a copiilor.

Potrivit legilor din Marea Britanie, numai românii cu permis de muncă au acces la aceste documente. Autorităţile britanice au început o anchetă în acest caz, după ce au observat că un număr suspect de mare de români au depus cereri pentru obţinerea unui loc de muncă.

Cele opt persoane acuzate în acest caz vor rămâne în custodia autorităţilor britanice până în luna iunie, informează The Sun.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romi Marea Britanie escrocherie
Cele mai noi știri
Parteneri
x close