Antena 3 CNN Externe Româna, cea mai bine plătită limbă în Spania. Salariile pe care sunt dispuși să le ofere angajatorii

Româna, cea mai bine plătită limbă în Spania. Salariile pe care sunt dispuși să le ofere angajatorii

Angajatorii din Spania prezintă tot mai mult interes pentru vorbitorii de limbă română, cărora le oferă salarii generoase.

angajatori Spania
Româna, cea mai bine plătită limbă în Spania. Cei care cunosc engleza câștigă mult mai puțin
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   21:30

Potrivit unui studiu, în Spania, vorbitorii de limba română se numără printre cei mai valoroși angajați.

Cercetarea s-a bazat pe analiza a 500.000 de locuri de muncă vacante din Spania, urmărind limbile străine care au cea mai mare cerere, fiind plătite, de asemenea, cel mai bine de angajatorii din această țară.

Astfel, cei care cunosc limba română câștigă un salariu mediu anual de 82.865 de euro, fiind vânați de firmele din Spania.

Pe locul al doilea se află portugheza, cu un salariu mediu de 68.120 de euro, fiind urmată de limba arabă, cu un câștig mediu anual de 67.357 de euro, potrivit studiului realizat de Preply.

Următoarea pe listă este limba greacă, cu un salariu mediu anual de 58.333 de euro, apoi limba franceză, cu 54.725 de euro.

Deși ne-am aștepta ca engleza să se poziționeze pe primele locuri, în Spania, vorbitorii acestei limbi câștigă, în medie, 49.000 de euro.

Totuși, engleza rămâne o limbă utilă și în această țară, fiind cerută mai ales de companiile străine care activează în această țară.

Interesul angajatorilor pentru vorbitorii de limba română poate fi explicat prin numărul mare de români care trăiesc în Spania.

Vorbitorii de limbă română lucrează mai ales în sistemul judiciar și în poliție, unde este nevoie de oameni care să traducă mai ales conversațiile interceptate de la infractori.

Pe lângă română, engleză, germană și arabă, poliția din Spania caută și vorbitori de chineză, japoneză, rusă, italiană sau poloneză, potrivit publicației The Local, citată de stiridiaspora.ro.

×
Subiecte în articol: Spania limba romana angajatori romana
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog
x close