Antena 3 CNN Externe Un român stabilit în Italia și-a aruncat casa în aer, încercând să repare un aparat de radio vechi

Un român stabilit în Italia și-a aruncat casa în aer, încercând să repare un aparat de radio vechi

Casa unui român din Italia a fost zguduită de două explozii puternice. Omul era pasionat de repararea aparatelor vechi de radio, iar un scurtcircuit a declanșat iadul.

pompieri italieni
pompieri italieni Sursa foto: Getty Images
de Cerasela Stafie    |    09 Oct 2021   •   12:25

Incidentul s-a petrecut vineri, 8 octombrie. Ion Florin, un român de 40 de ani stabilit în Cesena, s-a ales cu arsuri pe brațe și pe față, după ce locuința lui a fost cuprinsă de flăcări.

Omul este pasionat de repararea și restaurarea aparatelor vechi de radio și își făcuse un atelier în subsolul locuinței. Potrivit investigației inițiale, făcută de pompierii care au fost chemați la fața locului, totul ar fi pornit de la un scurtcircuit al unuia din aparatele din pivniță, scrie Corriereromagna.it.

Din fericire, tânărul se afla în partea superioară a locuinței când a observat fum. Acesta a încercat să stingă singur flăcările.

Însă, la subsol, bărbatul avea și câteva cutii de pulverizare din spumă poliuretanică, dar și butelii de camping. Două dintre acestea au explodat, chiar în timp ce acesta încerca să oprească incendiul.

Românul a fost rănit și internat la centrul pentru arsuri al spitalului Maurizio Bufalini din Cesena. Rănile nu-i pun viața în pericol, dar recuperarea va fi una de durată.

Pompierii și polițiștii s-au deplasat la fața locului, alertați de vecinii care au auzit exploziile. Primi s-au chinuit aproximativ 5 ore să înlăture pericolul.

Traficul în zonă a fost și el oprit, pentru facilitarea accesului echipajelor. Casa a fost masiv avariată și declarată nesigură, iar familia a fost evacuată. În locuința respectivă, Ion Florin locuia alături de soție și un copil.

×
Subiecte în articol: explozie scurtcircuit aparat radio
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close