Antena 3 CNN Externe Un român a intrat cu un camion de 12 tone într-o biserică penticostală din Austria: "Nu poate fi exclus un motiv religios"

Un român a intrat cu un camion de 12 tone într-o biserică penticostală din Austria: "Nu poate fi exclus un motiv religios"

Polizei
Marcaj pe o mașină a poliției austriece. Sursă foto: hepta / Zuma Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2024   •   10:08

Un bărbat român de 32 de ani a intrat cu un camion într-o biserică din orașul Brunn am Gebirge, relatează presa din Austria.

Brunn am Gebirge este situat în districtul Mödling din landul Austria Inferioară.

Incidentul a avut loc luni după-amiază.

Potrivit informațiilor poliției, românul, care locuiește în Austria din 2020, a pus camionul în marșarier și a lovit de mai multe ori clădirea Bisericii Penticostale Elim. Fațada, ferestrele și ușile au fost grav avariate și, potrivit autorităților, clădirea este în pericol de prăbușire.

La momentul săvârșirii faptei, în jurul orei locale 16.45, în biserică se aflau trei persoane, între care și un preot. Acestea nu au fost rănite.

În schimb, un pieton afla în apropiere ar fi suferit răni ușoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției austriece, Johann Baumschlager, suspectul nu s-a împotrivit arestării, fiind încarcerat la penitenciarul Wiener Neustadt. 

La interogatoriu, el a mărturisit anchetatorilor că biserica i-a distrus viața. 

Poliția a mai stabilit că, în urmă cu câteva săptămâni, același individ s-a manifestat violent în biserica pe care a atacat-o luni. În precedentul incident, el a rupt o Biblie în biserică, notează presa de limbă germană.

Din cauza motivațiilor aparent religioase, ancheta a fost preluată de Biroul regional pentru securitatea statului şi lupta împotriva extremismului. 

Potrivit informaţiilor de pe site-ul Bisericii Penticostale Elim, comunitatea religioasă a fost fondată în anii '80 din secolul trecut de foşti refugiaţi politici din România.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close