Antena 3 CNN Externe Premierul slovac Robert Fico începe recuperarea după tentativa de asasinat

Premierul slovac Robert Fico începe recuperarea după tentativa de asasinat

Premierul slovac Robert Fico a fost supus unor noi controale care confirmă evoluţia pozitivă a stării sale de sănătate. El a început procesul de recuperare, transmite spitalul unde este internat.

Premierul slovac Robert Fico începe recuperarea după tentativa de asasinat
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2024   •   21:09

Evoluţia pozitivă a stării premierului slovac Robert Fico după ce fost grav rănit într-o tentativă de asasinat din urmă cu două săptămâni, când a fost împuşcat cu patru gloanţe, permite intrarea sa în faza de recuperare, a anunţat joi spitalul unde este internat, relatează agenţiile DPA şi EFE.

"Premierul a fost supus astăzi unor noi controale care confirmă evoluţia pozitivă a stării sale de sănătate. În aceste zile a început de asemenea procesul de recuperare", a semnalat spitalul universitar R.D. Roosevelt din oraşul Banska Bystrica.

La rândul său, vicepremierul Robert Kalinak a anunţat că Fico poate acum să mănânce singur. El a fost supus la două intervenţii chirurgicale după ce în tentativa de asasinat i-a fost străpuns intestinul subţire.

Directoarea spitalului unde el este internat a declarat presei că şeful guvernului nu va fi transferat către o altă unitate spitalicească şi că el şi-a exprimat dorinţa de a continua îngrijirea la domiciliu de îndată ce starea sa va permite acest lucru, dar nu este clar cât va mai dura până atunci.

Premierul în vârstă de 59 de ani a fost împuşcat pe 15 mai în timp ce ieşea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Un individ înarmat şi aflat într-o mulţime de oameni spre care s-a îndreptat Fico a tras cinci gloanţe către acesta, dintre care patru l-au nimerit.

Autorul tentativei de asasinat, Juraj Cintula, un bărbat în vârstă de 71 de ani, a recunoscut în faţa anchetatorilor motivaţia politică a atacului său.

El a mărturisit astfel că era nemulţumit de "atitudinea de Iuda" a lui Fico faţă de UE.

Dar, mai presus de toate, a mai mărturisit autorul atacului, el ar fi dorit continuarea ajutorului militar pentru Ucraina, care a fost sistat de Robert Fico imediat ce a preluat conducerea guvernului.

×
Subiecte în articol: Robert Fico Slovacia impuscat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Incendiu puternic, pe Șoseaua Olteniței din Popești-Leordeni, lângă București
x close