Antena 3 CNN Externe Roaming mai ieftin începând din august

Roaming mai ieftin începând din august

Roaming mai ieftin începând din august
09 Iun 2007   •   12:54

Acesta este efectul recentei decizii a Uniunii Europene. În toate cele 27 de state va exista un tarif unic pentru un minut de convorbire, de cel puţin două ori mai mic decât în prezent. Impunerea unui nivel maxim al tarifelor de roaming ieftineşte chiar şi de patru ori convorbirile din străinătate în România. Cel mai mult scad tarifele din Malta spre România, astfel că un minut vorbit cu cei de acasă costă aproape doi euro.

Convorbirile iniţiate de turiştii români care merg în vacanţă în Spania, Franţa sau Bulgaria cu cei de acasă vor scădea la jumătate. Tot la jumătate scad şi preţurile pentru apelurile primite din ţară. Cel mai puţin se ieftinesc convorbirile din Grecia, Italia, Germania, Cipru şi Ungaria în România. Tarifele de roaming sunt acum puţin mai mari decât cele impuse la nivel european. Dar cele pentru apelurile primite se reduc la jumătate.

Operatorii români anticipează că le va creşte traficul, dar şi pierderile. Ei spun că nivelul adoptat de Parlamentul European nu se bazează pe un calcul riguros. În plus, spun ei, reglementarea limitează competiţia între firme. Însă n-au ce face: la sfîrşitul verii vor micşora tarifele.  

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close