Antena 3 CNN Externe Risc major pentru viața premierului Robert Fico, după tentativa de asasinat. Medicii ar urma să-l opereze din nou

Risc major pentru viața premierului Robert Fico, după tentativa de asasinat. Medicii ar urma să-l opereze din nou

Vin noi informații în ceea ce privește starea de sănătate a premierului slovac, Rober Fico.

de Andreea Borboros    |    16 Mai 2024   •   15:56

Robert Fico a supraviețuit, miercuri, unei tentative de asasinat în orașul Handlova și urmează să fie supus unei alte intervenții chirurgicale, din cauza riscului de septicemie, însă acest lucru trebuie atent cântărit de cadrele medicale.

Asta pentru că o altă intervenție ar putea să-i pună viața în pericol.

"Fico este în continuare în stare gravă, după ce a fost operat miercuri timp de cinci ore, în urma tentativei de asasinat și i-au fost extrase trei gloanțe din membre și din abdomen.

El este internat la Terapie Intensivă în Spitalul Universitar F.D. Roosevelt din Banska Bistrica, fiind conectat la aparate și monitorizat de medici.

Între timp, ministrul de Interne din Slovacia a anunțat că ancheta tentativei de asasinat asupra prim-ministrului a fost preluată de către Procuratura Generală.

Anchetatorii merg pe o singură variantă, cea a unui atac motivat politic. 

În ceea ce-l privește pe Juraj Cintila, bărbatul de 71 de ani care a tras cinci focuri de pistol asupra lui Robert Fico, el a fost reținut și interogat.

Cintila este considerat de oamenii legii drept un așa-numit 'lup singuratic', un participat la mitinguri anti-guvernamentale a cărui poziție s-a radicalizat și a devenit extrem de agresivă la scurtă vreme după ce s-au finalizat alegerile prezidențiale", a relatat din Slovacia, corespondentul Antena 3 CNN, Andreea Borboros.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close