Antena 3 CNN Externe „Risc crescut de atacuri cu drone și rachete” Ambasada SUA la Kiev anunță posibile atacuri rusești de Ziua Independenței Ucrainei

„Risc crescut de atacuri cu drone și rachete” Ambasada SUA la Kiev anunță posibile atacuri rusești de Ziua Independenței Ucrainei

steag ucraina getty
În 2022, de Ziua Independenței Ucrainei, Rusia a lansat un atac mortal cu rachete | Sursă foto: Getty Images
22 Aug 2024   •   13:25

Ambasada SUA la Kiev a avertizat miercuri cu privire la un risc crescut de atacuri rusești cu rachete și drone în următoarele zile, în timp ce Ucraina își sărbătorește sâmbătă Ziua Independenței.

Ambasada SUA la Kiev a emis miercuri alerta sa de securitate, afirmând că „în următoarele câteva zile și pe parcursul weekendului există un risc crescut de atacuri cu drone și rachete rusești, atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi, pe întreg teritoriul Ucrainei, în legătură cu Ziua Independenței Ucrainei din 24 august”.

În 2022, de Ziua Independenței Ucrainei, Rusia a lansat un atac mortal cu rachete asupra unei gări din estul Ucrainei, ucigând cel puțin 22 de persoane.

Rusia a efectuat, de asemenea, lovituri în timpul Zilei Independenței din Ucraina de anul trecut.

Anul acesta, Ziua Independenţei este marcată la două săptămâni după ce Ucraina a desfășurat o incursiune transfrontalieră surpriză în regiunea rusă Kursk, în pofida faptului că trupele ruse avansează constant în estul Ucrainei.

Recomandările Ambasadei SUA la Kiev în caz de atacuri rusești

  • Monitorizați mass-media locală pentru actualizări
  • Identificați locațiile adăposturilor înainte de orice alertă aeriană
  • Adăpostiți-vă imediat dacă este anunțată o alertă aeriană
  • Urmați indicațiile oficialilor ucraineni și ale primilor respondenți în cazul unei situații de urgență

×
Subiecte în articol: Ziua Independentei Ucraina Ambasada SUA
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close