Antena 3 CNN Externe Revoltă la ONU după ce un vehicul umanitar a fost lovit de israelieni. Transportul alimentelor pentru Gaza a fost suspendat

Revoltă la ONU după ce un vehicul umanitar a fost lovit de israelieni. Transportul alimentelor pentru Gaza a fost suspendat

convoi umanitar în gaza
Un vehicul dintr-un convoi umanitar al ONU a fost lovit de tirurile israeliene. FOTO: Hepta
de G.M.    |    29 Aug 2024   •   09:04

Un vehicul dintr-un convoi umanitar al ONU a fost lovit de tirurile israeliene, așa că Programul Alimentar Mondial (PAM) a anunţat miercuri că suspendă "până la un nou ordin" deplasările personalului său în Gaza.

Un vehicul ONU care făcea parte dintr-un convoi umanitar coordonat cu autorităţile israeliene a fost lovit de tiruri israeliene, marţi, în Gaza, nefiind înregistrate victime, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al ONU.

"Aseară, un vehicul umanitar al ONU clar identificat, care făcea parte dintr-un convoi coordonat complet cu (forţele armate israeliene) a fost lovit de 10 ori de tiruri israeliene", a declarat Stéphane Dujarric, purtător de cuvânt al secretarului general al ONU, apreciind că cele două persoane din camion au fost salvate deoarece vehiculul era blindat.

"Acest lucru este total inacceptabil şi este cel mai recent dintr-o serie de evenimente inutile legate de securitate care au pus în pericol viaţa echipelor PAM în Gaza", a denunţat şefa agenţiei ONU, Cindy McCain, se arată într-un comunicat, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: ONU Israel Gaza ajutor umanitar razboi gaza
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close