Antena 3 CNN Externe Revista presei. UE reacţionează lent la problemele de siguranţă. Australia vrea imigranţi calificaţi. China a închis o academie de hacking online

Revista presei. UE reacţionează lent la problemele de siguranţă. Australia vrea imigranţi calificaţi. China a închis o academie de hacking online

Revista presei. UE reacţionează lent la problemele de siguranţă. Australia vrea imigranţi calificaţi. China a închis o academie de hacking online
09 Feb 2010   •   04:40

UE reacţionează lent la problemele de siguranţă la Toyota


Primele probleme cu acceleraţia unor modele Toyota au apărut acum peste un an în Marea Britanie şi Irlanda, dar doar vineri - la mult timp după rechemarea globală- Comisia Europanăa emis prima sa alertă.
Sistemul ce monitorizează siguranţa rutieră în Uniunea Europeană a părut, precum compania, opacă şi lentă în reacţii, crede New York Times.
Avertismentul comisiei, postat vineri pe siteul său pentru Sistemul de Alertă Rapidă pentru Produsele Nonalimentare, arată că unele produse Toyota ?prezintă un risc de accidente din cauza posibilităţii ca mecanismul pedalei de acceleraţie, în unele ocazii, să rămână blocat mecanic
Un grup de experţi europeni s-au întâlnit luni în spatele uşilor închise la sediul CE din Bruxelles pentru a face schimb de informaţii în privinţa problemelor Toyota.
Întârzierea între descoperirea deficienţelor Toyota şi postarea avertismentului ilustrează o sincopă în reglementata Europă. Companiile auto sunt printre cei mai mari angajatori din ţări precum Germania, Italia şi Franţa şi exercită o influenţă enormă la Bruxelles.





Australia vrea imigranţi calificaţi

Ministrul australian al Imigraţiei, Chris Evans, anunţă un proiect pentru atragerea imigranţilor calificaţi. Evans a criticat actualele reglementări în materie de imigraţie, care permit obţinerea dreptului de rezidenţă prin înscrierea la cursuri de gătit sau coafat.
Ministrul a precizat că va abroga lista actuală de 106 meserii cerute şi va revizui testul pe bază de punctaj pentru evaluarea imigranţilor.
"Am avut zeci de mii de persoane înscrise la cursuri de gătit, contabilitate sau coafură pentru că acestea erau pe liste, iar aceşti imigranţi au primit drept de rezidenţă", subliniază Evans, citat de BBC News.
"Vrem să ne asigurăm că primim aplicaţii din partea unor persoane cu înalte calificări. Avem nevoie acum de persoane care să lucreze, iar cererile vor fi din ce în ce mai mari", subliniază ministrul Imigraţiei.
Potrivit lui Chris Evans, noua politică în materie de imigraţie se va concentra pe angajaţi în domeniul sănătăţii, inclusiv medici şi asistente, precum şi pe specialişti în domeniul ingineriei şi mineritului.
Anul trecut, 170.000 de persoane au aplicat să trăiască şi să muncească în Australia, dar au existat doar 108.000 locuri disponibile. Datele Biroului australian de Statistică arată că 4.4 milioane de persoane din Australia s-au născut în străinătate.





Audi a depăşit Mercedes în luna ianuarie

Producătorul german de maşini de lux Audi a anunţat că vânzările pe luna ianuarie au urcat cu 39 procente, ajungând pe locul doi în segmentul de top al producătorilor germani, în faţa Daimler, transmite AFP.
Audi a vândut 77800 vehicule luna trecută, cu o creştere de 9.3 procente în Germania, 23 la sută în Europa şi 114.9 la sută în China. Astfel, în cifre absolute-11.657 auto înGermania, 33.300 -Europa şi 16.798 în China.
Audi a trecut astffel deMercedes-Benz , care a avut în ianuarie vânzări de 72.600 maşini.



China a închis o academie de hacking online

Black Hawk Safety Net a fost închis în noiembrie, iar fondatorii săi au fost ulterior arestaţi. Şcoala primea taxe de la zeci de mii de studenţi care dorea să înveţe cum să îndeplinească un atac informati de succes, comunică LA Times.
?Unelte de atac pentru un succes garantat!". promova Black Hawk Safety Net oline academia sa de hacking. Poliţia din provincia Hubei a anunţat presa chineză că a închis operaţiunea, despre care se spune că era cea mai mare locaţie de pregătire hackerilor, şi a arestat trei dintre fondatori . Black Hawk este acuzată că a strâns peste un milion de dolari în taxe de la circa 12.000 de abonaţi şi alte 170.000 persoane care urmăreau cursurile online.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close