Americanii s-ar putea confrunta cu o rată mare a şomajului pentru multă vreme de acum înainte, a avertizat preşedintele SUA, Barack Obama, subliniind provocările ce urmează chiar dacă economia dă semne de stabilizare.
Obama s-a arătat încurajat de semnele de normalitate de pe piaţa financiară şi de faptul că economia îşi revine, dar rămâne preocupat de orizontul mai larg de timp, arată Reuters.
Liderul american a recunoscut că acum se încearcă crearea de locuri de muncă, deşi există preocupare că o rată mare a şomajului ar putea rămâne o realitate chiar în condiţii de stabilitate.
Rata şomajului a ajuns la 8,9 procente în aprilie, cea mai mare din 1983.
Pakistanul neagă că îşi extinde instalaţiile nucleare
Imagini din satelit publicate marţi arată că Pakistanul şi-a extins două instalaţii cruciale pentru programul său nuclear, în cadrul eforturilor ce vizează consolidarea arsenalului său atomic, relatează AFP, citând un institut american specializat în controlul armamentelor.
Potrivit unor experţi ai Institutului pentru ştiinţa şi securitatea internaţională, fotografiile din satelit arată o expansiune puternică a unui complex chimic din apropiere de Dera Ghazi Khan, ce produce uraniu sub forme utilizate pentru fabricarea armelor nucleare.
Imaginile de la o altă locaţie din apropiere de Rawalpindi sugerează că Pakistanul a construit 'o a doua uzină de separare a plutoniului lângă cea veche', conform ISIS.
De asemenea, de câţiva ani, Pakistanul a început construcţia a două noi reactoare ce vor produce plutoniu, potrivit institutului american.
Pe de altă parte,ministrul Informaţiei din Pakistan a negat că ar realiza o mărire a capacităţii sale nucleare. Arsenalul nuclear al acestui stat este estimat la 60-100 de arme, scrie CNN.
Raport: Decenii de abuzuri în orfelinatele irlandeze
Mii de copii au suferit abuzuri sexuale, bătăi, malnutriţie şi abuzuri emoţionale timp de decenii în instituţiile irlandeze unde erau crescuţi, arată un raport al comisie guvernamentale.
Biserica Catolică conduce cea mai mare parte din centrele de educare şi orfelinatele în care au avut loc abuzurile, scrie The Telegraph.
Raportul pe cinci volume este rezultatul a nouă ani de anchetă a presupusurilor abuzuri din 1963 şi până acum. Se arată că există insitituţii unde abuzul sexual era o problemă cronică şi se detaliază şi un caz special cu o persoană care a abuzat sexual şi fizic de copii timp de 40 de ani în şase şcoli şi a fost protejat de Biserică şi autorităţi.
Israelul, deschis la negocieri cu Siria şi palestinienii
Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că i-a adus la cunoştinţă preşedintelui american, Barack Obama, dorinţa sa de a "lansa imediat" negocieri de pace cu palestinienii şi cu Siria, scrie VOA News.
"Am spus că sunt dispus să lansez imediat negocieri de pace cu palestinienii şi cu Siria", a declarat Netanyahu, la întoacerea sa de la Washington. Însă orice acord "ar trebui să răspundă nevoilor de securitate ale Israelului".
Negocierile indirecte de pace între Siria şi Israel au fost suspendate în decembrie după ofensiva militară israeliană în Fâşia Gaza. Damascul solicită ca Israelul să se retragă total din Platoul Golan cucerit în 1967, ceea ce statul evreu refuză.
Premierul a apreciat că a "ajuns la un acord cu preşedintele Obama pe teme importante", în pofida divergenţelor etalate în cursul întrevederii lor de luni.
El a subliniat astfel că Statele Unite şi Israelul au "căzut de acord asupra necesităţii de a extinde procesul de pace (cu palestinienii) în statele arabe", dar acestea "vor trebui să facă unele concesii concrete chiar de la începutul" negocierilor, trasnmite AFP.
În plus, cei doi lideri sunt "de acord să aibă o politică comună menită să împiedice Iranul să dobândească o capacitate nucleară militară", a spus el.
"Preşedintele Obama a semnalat deschis că dialogul (între Washington şi Teheran) nu va fi fără o limită de timp" şi a recunoscut "dreptul Israelului la autoapărare" în faţa Iranului, a explicat el.
Antena3.ro