Antena 3 CNN Externe Revista presei. SUA, profund preocupată de piraţii somalezi. 12 terorişti arestaţi în Marea Britanie. Legionar român, împuşcat de un coleg

Revista presei. SUA, profund preocupată de piraţii somalezi. 12 terorişti arestaţi în Marea Britanie. Legionar român, împuşcat de un coleg

Revista presei. SUA, profund preocupată de piraţii somalezi. 12 terorişti arestaţi în Marea Britanie. Legionar român, împuşcat de un coleg
09 Apr 2009   •   05:41
Un legionar român, ucis de un militar francez în Ciad


Un legionar francez de origine română a fost ucis marţi de un alt legionar francez, care a mai împuşcat mortal alţi doi militari şi un civil, în Ciad.

Un legionar francez de clasa a doua, de origine sud-americană şi în vârsă de 27 de ani, a ucis marţi după-amiază trei militari la Ciad - doi colegi legionari, dintre care un român, precum şi un militar din Togo - apoi a ucis un ţăran din Ciad, în timp ce fugea în apropiere de Abeche, au declarat surse franceze şi din Ciad, scrie AAP.

Cei doi colegi omorâţi sunt şeful grupului său, un sergent de 30 de ani, francez, originar din Ghana, şi un legionar de clasa întâi de origine română, a precizat colonelul Benoît Royal, şef al Serviciului de informaţii şi relaţii publice al armatei terestre (Sirpa Terre).


Iran acuză un jurnalist american de spionaj
O jurnalistă americană, închisă de mai mult de două luni în Iran, a fost acuzată de spionaj în favoarea SUA, anunţat un judecător, punând astfel capăt speranţelor privind o posibilă eliberare.
Acuzaţia de spionaj este mult mai gravă decât declaraţiile anterioare ale oficialilor iranieni, care afirmaseră că ziarista fusese arestată pentru că a lucrat în republica islamică fără acreditare de presă. În vreme ce ziarista declarase într-o conversaţie cu tatăl său că a fost arestată pentru că a cumpărat o sticlă de vin, scrie AP.
Roxana Saberi, are dublă cetăţenie- americană şi iraniană şi trăia în Iran de şase ani.
Judecătorii iranieni au apreciat că Saberi furniza informaţii clasificate serviciilor de informaţii americane, pe care le-a aflat sub acoperirea de jurnalist.

China şi Rusia au atacat sistemul informatic al distribuţiei energiei din SUA

Spioni cibernetici din China şi Rusia au intrat în sistemul informatic al reţelei electrice americane şi au ascuns software ce ar putea fi folosit pentru a întrerupe alimentarea cu energie, au declarat oficiali americani. Experţii se tem că viruşii din sistem ar putea fi activaţi în caz de criză sau de război, informează The Telegraph.
Un oficial al serviciilor de informaţii au declarat pentru Wall Street Journal că chinezii şi ruşii au intrat în infrastructura americană. Acesta a precizat că la riscuri se supun şi sisteme de distribuţie a apei, canalizarea sau alte infrastructuri.

Hillary Clinton, preocupată de piraţii somalezi

Echipajul american al navei răpite de piraţii somalezi miercuri au reuşit să preia controlul vasului, dar căpitanul a rămas ostaticul răpitorilor. Oficialii americani au anunţat că un vas de luptă american şi zeci de alte nave se îndreaptă spre locul unde s-a produs evenimentul, scrie CBS.
În acelaşi timp, Fox News arată că secretarul american de stat, Hillary Clinton, s-a arătat profund preocupată de soarta echipajului răpit şi a chemat la acţiune global pentru ?a pune capăt nenorocirii cu pirateria?, în timp ce navele de război americane se grăbeau să ajungă în preajma unei nave americane capturate în largul Somaliei.
Oficiali americani au declarat că cea mai apropiată navă se afla la circa 15 ore de vasul Maersk Alabama, care în momentul atacului avea un echipaj de 21 de marinari.

12 terorişti, arestaţi în Marea Britanie

Poliţia britanică a arestat 12 persoane într-o operaţiune de contraterorism, au anunţat autorităţile de la Londra. Cei arestaţi au fost implicaţi într-un complot ?foarte serios? asociat cu al Qaeda, dar arestările au fost grăbite de o scurgere de informaţii.
Conform unor surse din Scotland Yard, nu se dorea ţintirea infrastructurii naţionale, precum căile ferate, aeropporturi şi utilităţi, dar nici nu sunt indicii privind existenţa unor bombe sau arme, scrie CNN.
Câţiva dintre cei arestaţi erau studenţi pakistanezi în Marea Britanie.


The Times scrie că planul era să se atace un nightclub şi un mall din Manchester.
Şeful unităţii de contraterorism al Scotland Yard, Bob Quick, fusese fotografiat anterior pe când sosea la reşedinţa premierului britanic pentru discuţii privind reforma poliţiei. Unul din documentele pe care le ţinea în mână era perfect vizibil.
Conţinea detalii despre operaţiune, inclusiv faptul că există 11 suspecţi şi locul unde vor avea loc raiduri, relatază şi AFP.


Antena3.ro




×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close