Antena 3 CNN Externe Revista presei. SUA: discuţiile de pace israelini-palestinieni vor continua. Rusia va construi prima fabrică de combustibil sintetic. New York vă plăti 657 milioane de dolari muncitorilor de la WTC

Revista presei. SUA: discuţiile de pace israelini-palestinieni vor continua. Rusia va construi prima fabrică de combustibil sintetic. New York vă plăti 657 milioane de dolari muncitorilor de la WTC

Revista presei. SUA: discuţiile de pace israelini-palestinieni vor continua. Rusia va construi prima fabrică de combustibil sintetic. New York vă plăti 657 milioane de dolari muncitorilor de la WTC
12 Mar 2010   •   04:28
SUA : discuţiile de pace între israelini şi palestinieni vor continua

Departamentul american de stat anunţa că este de părere că negocierile de pace între Israel şi palestinieni vor fi organizate în pofida furiei arabe pentru planurile israeliene de a construi aşezări în Ierusalimul de Est.
De altfel, trimisul special american pentru Orientul Mijlociu, George Mitchell, este aşteptat în regiune să parafeze planurile pentru discuţiile de proximitate.
Oficialii arătau că sunt în contact permanent cu autorităţile palestiniene şi cele israeliene şi principalele guverne arabe pentru a păstra viabile discuţiile de pace în pofida controversatului pas israelian.
Tel Aviv a anunţat la începutul săptămânii că va construi 1600 de case în Ierusalimul de Est, locaţie pe care palestinienii o doresc capitală a unui viitor stat, aminteşte Vocea Americii.
Anunţul l-a înfuriat pe vicepreşedintele american Joe Biden, aflat în regiune, şi a dus la transmiterea unor informaţii privind retragerea palestinienilor de la discuţii.
Cu toate acestea, SUA arăta că nu deţine informaţii despre o ieşire a palestinienilor din formatul de discuţii.




Rusia va construi prima fabrică de combustibil sintetic

Prima fabrică a Rusiei pentru combustibil sintetic va fi construită în Kemerovo Oblast, guvernatorul local precizând că unitatea va produce combustibil prin gazificarea cărbunelui.
Tocmai de aceea fabrica va fi construită lângă mina Serafimov, ce are rezerve de peste 160 milioane de tone, explică Radio Europa Liberă.
Aleksandr Starikov, director al NPO Kuzbass, investitorul principal, sublinia că fabrica va deveni operaţională în cinci ani pentru un cost al investiţiei de 800 milioane de dolari.



New York vă plăti 657 milioane de dolari muncitorilor de la WTC

New York City a acceptat să plătească 657 milioane de dolari pagube pentru a pune capăt proceselor intentate de lucrătorii la centul atentatelor de la 11 septembrie şi a căror sănătate a fost afectată.
După ani de lupte în tribunale, avocaţii oraşului, companiile de construcţii şi peste 10.000 de salvatori şi recuperatori de la ?ground zero? au ajuns la un acord pentru plata sumei de 657.5 milioane de dolari celor care s-au îmbolnăvit din cauza prafului de la World Trade Center, scrie ABC News.
Acordul mai trebuie aprobat de un judecător, dar şi de muncitori. Primarul Michael Bloomberg califica actul ca fiind "o rezoluţie cinstită şi rezonabilă la un set complex de circumstanţe."


Hugo Chavez îl laudă pe Sean Penn pentru că i-a luat apărarea

Liderul venezuelean l-a lăudat pe actorul american Sean Penn pentru faptul că i-a luat apărea. Actorul, câştigător al unui premiu Oscar, critica în cadrul unui interviu săptămâna trecută pe oponenţii vizitelor sale la preşedintele sud american Hugo Chavez, pentru a primi înapoi acum sprijinul acordat.
Chavez declara joi că este recunoscător că actorul l-a apărat de criticii din presa americană, transmite CBS News.
La HBO, Penn a respins criticii lui Chavez, care se referă la acesta ca fiind dictator.
El a remarcat că Chavez a câştigat numeroase alegeri şi sugerat ca criticii din presă ce îl numesc dictator să fie trimişi la închisoare.
Penn l-a viziat pe Chavez de mai multe ori şi apără freccent politicile de stânga ale liderului sud-american.
Chavez a salutat comentariile lui Penn şi i-a mulţumit.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close