Antena 3 CNN Externe Revista presei. SUA avertizează cu lupte şi zile grele în Afganistan. Slovacia cere plasarea copiilor ţiganilor în internate

Revista presei. SUA avertizează cu lupte şi zile grele în Afganistan. Slovacia cere plasarea copiilor ţiganilor în internate

Revista presei. SUA avertizează cu lupte şi zile grele în Afganistan. Slovacia cere plasarea copiilor ţiganilor în internate
09 Mar 2010   •   04:02

Gates avertizează cu lupte şi zile grele în Afganistan


Secretarul american al Apărării, Robert Gates, declara la Kabul că trupele afgane şi internaţionale trebuie să se aştepte "la lupte dure" .
El a lăudat victoriile NATO, inclusiv preluarea oraşului taliban Marjah. Întrebat însă dacă aceasta şi arestarea unor lideri talibani în Pakistan ar avea vreu impact notabil pe câmpul de luptă afgan, el avertiza că vor veni zile grele, arată Voice of America.
El a remarcat că situaţia generală din Afganistan rămâne gravă, dar s-a oprit din deteriorare.
Gates a mai avertizat şi Iranul să nu ofere ajutor talibanilor, pentru că reacţia SUA nu va fi una la care Teheranul "ar dori să se gândească ."
Gates acuza Iranul de joc dublu în Afganistan -- prieten al guvernului şi sabotor al SUA. Pentagon a precizat ulterior că Gates s-ar fi referit la acţiunile pe care SUA le-ar face în Afganistan şi nu la o confruntare cu Iran.




Slovacia cere plasarea copiilor ţiganilor în internate

Premierul slovac aprecia că toţi copiii marii comunităţi de rromi din EU ar trebuie luaţi de la familiile lor şi plasaţi în internate pentru a grăbi integrarea.
Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, a criticat săptămâna trecută Slovacia şi Cehia, estimând că situaţia ţiganilor s-a deteriorat. Numărul oficial al ţiganilor care trăiesc în Slovacia, o ţară cu 5,4 milioane de locuitori, este de 89.000, potrivit recensământului din 2001, scrie Thomon Reuters Foundation.
?Principalul obiectiv al viitorului guvern trebuie să fie acela de a trimite cât mai mulţi copii posibil în internate şi detaşarea lor treptată de viaţa pe care o duc în taberele de ţigani?, a declarat şeful guvernului de stânga de la Bratislava cu trei luni înainte de alegerile legislative din Slovacia. ?Altfel, vom creşte o altă generaţie de oameni incapabili de a fi utili în societate?.


Tailanda vrea medicamente low-cost

Un oficial tailandez şi-a exprimat speranţa într-o soluţie pentru producerea de medicamente generale low-cost, chestiune ce a afectat relaţiile cu companiile occidentale.
Guvernul militar din 2006 a suspendat protecţiile de brevet pentru tratemente moderne şi scumpe ale unor boil precum SIDA, cancer şi boli ale inimii, oferind accesul la versiuni copiate.

Activiştii contra SIDA au salutat Tailanda ca lider mondial, dar regatul se confruntă cu presiuni puternice şi ameninţări de procese în partea firmelor farmaceutice occidentale, transmite AFP.

Reprezentantul comerical Kiat Sittheeamorn declara Camerei de Comerţ din Tailanda că guvernul este în discuţii cu toate părţile în speranţa unei soluţii în cadrul OMC.
Companiile farmaceutice se plâng că medicamentele generice ar dăuna de fapt pacienţilor prin privarea companiilor de finanţarea necesară pentru cercetare.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close