Coreea de Nord: fiul cel mare al lui Kim confirmă succesiunea la conducere a fratelui micCel mai în vârstă fiu al liderului Kim Jong Il a confirmat, pentru prima dată, că fratele său mai mic va moşteni puterea în statul dictatorial.
Lunile de zvonuri şi speculaţii au fost confirmaze de Kim Jong Nam, primul fiu al liderului comunist, care a declarat televiziunii japoneze că fratele său vitreg de 26 de ani Kim Jong Un a fost desemnat ca succesor.
?Sper că poate face totul pentru poporul nord-coreean, pentru fericirea lor şi o viaţă mai bună?, declara acesta, citat de
The Times.
La 37 de ani, Kim Jong Nam este cel mai mare dintre cei trei fii ai preşedintelui coreean, cu două mame diferite.
Soldaţi israelieni vorbesc despre abuzurile armatei în CisiordaniaDoi ofiţeri israelieni au depus mărturie că trupele din Cisiordania au bătut, legat de mâini şi la ochi civili palestinieni, unii în vârstă de doar 14 ani. Dezvăluirile celor doi sergenţi din Brigada Kfir includ descrieri ale abuzurilor pe care le-au văzut în timpul unei operaţiuni de cercetare -şi-arestare ce a implicat sute de soldaţi în satul Hares, pe 26 martie.
Mărturiile sunt menite a alimenta controversele iscate de colonelul Itai Virob, comandantul Kfir , care argumenta că violenţele erau justificate contra palestinienilor pentru a îndeplini misiunea, aminteşte
The Independent.
Soldaţii din batalionul Harub declara că unii strângeau cătuşele de plastic până ce se albăstreau mâinile.
Un soldat explica că circa 150 palestinieni, unii în vârstă de 14 ani, au fost legaţi la ovhi şi reţinuţi în şcoala din sat în timpul operaţiunii ce a durat 12 ore. I s-a explicat că măsura este menită a-i împiedica pe tineri să arunce cu pietre. În plus, deşi era evident că mulţi dintre cei reţinuţi nu aveau nicio vină, au fost arestaţi pentru a obţine informaţii.
Obama îl invocă pe Iisus mai des decât Bush Preşedintele american Barack Obama l-a invocat pe Iisus mai mult decât predecesorul său, au calculat analiştii. E făcut-o când a vorbit despre avorturi, dar şi când a vorbit despre economie.
Ca preşedinte, Barack Obama L-a menţionat pe Iisus Hristos într-o serie de discrusuri importante- un lucru pe care George W. Bush rar l-a făcut, deşi fostul preşedinte punea creştinismul său în centrul identităţii sale politice, comentează
Politico.
Cu patru luni trecute din mandatul său, se observă un lider care este confortabil cu afişarea publică a religiei sale- deşi a plătit tribut şi altor credinţe, dar şi celor necredincioşi.
Afişarea publică a creştinismului de către Obama nu a însemnat şi alegerea unei biserici pe care să o frecventeze la Washington, el participând la singură slujbă, de Paşte.
De asemeena, lideri religioşi s-au întâlnit cu oficiali din administraţie în mod regulat şi au ajutat la luarea unor decizii.
Nicolas Sarkozy foloseşte un taburet când apare lângă lideri mai înalţiNicolas Sarkozy, preşedintele francez a început să folosească un taburet pentru a compensa lipsa sa de centrimetri atunci când apare lângă lideri mondiali mai înalţi.
O înregistrare video l-a surprins folosind piedestalul la comemorarea Zilei Z din Normandia. Iniţiativa aceasta vine după ce liderul francez a folosit până acum toate trucurile posibile, de la pantofi cu tocul mare până la statul pe vârfuri.
La o înălţime de circa 10 centrimetri, piedestalul l-a ajutat pe şeful de stat să se vadă din spatele unei tribune de unde au mai vorbit Gordon Brown, Barack Obama, sau premierul canadian Stephen Harper.
Toţi au în jur de 1,80 metri, iar Sarkozy doar 1,65 m. Fără tocurile sale de 5 cm, este mai scund decât Napoleon, scrie
The Telegraph.
?Taburetul a fost pus chiar înainte de discrusul lui Sarkozy din Normandia", declara o sursă pentru Canal Plus.
"Ştia că apare pe acelaşi podium cu lideri mai înalţi şi ar fi arătat ridicol folosind un piedestal fixat la înălţimea lor. Abia dacă ai fi putut să vezi părul lui Sarkozy. Împreună cu pantofii cu toc, taburetul i-a permis să pară că are o înălţime impresionantă?.
Carla Bruni, soţia preşedintelui, a admis săptămâna trecută că regretă faptul că oamenii râd de ea că foloseşte balerini pentru a încerca să adundă diferenţa de zece centrimetri dintre ei.
UE vrea strategie comună pentru combaterea gripei porcineComisarul european pentru sănătate, Androulla Vassiliou, s-a pronunţat marţi în favoarea unei strategii la nivel comunitar de vaccinare împotriva gripei A (H1N1), care să prevadă stabilirea unor grupe de populaţie prioritare, relatează
AFP.
?Cred că este foarte important ca statele membre să se pună de acord asupra modalităţilor de producţie, de disponibilitate şi de distribuţie a vaccinurilor?, a declarat comisarul european, înaintea reuniunii de la Luxemburg a miniştrilor sănătăţii din UE.
Aceasta consideră că în caz că vaccinul nu va fi disponibil pentru toţi, ar trebui stabilite grupe prioritare de persoane care să fie vaccinate în primul rând.
Eventualitatea trecerii la faza de pandemie, tot mai invocată, face şi mai important ca vaccinul să fie distribuit în mod echitabil, a subliniat Androulla Vassiliou. Conform previziunilor OMS, într-un an ar putea fi produse 4,9 miliarde doze de vaccin.
Cu toate acestea, experţii ezită să dea undă verde producerii vaccinului împotriva gripei porcine, de teamă că aceasta s-ar putea face în detrimentul vaccinurilor împotriva gripei sezoniere.
Barroso doreşte un nou mandat de preşedinte CEPreşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, şi-a anunţat marţi candidatura pentru un al doilea mandat în această funcţie.
Barroso a fost invitat să facă acest gest de premierul ceh Jan Fischer, ce deţine preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene
Jose Manuel Durao Barroso (53 de ani), fost premier conservator al Portugaliei, a avut marţi dimineaţă consultări cu premierii Cehiei şi Suediei, ţările care deţin în acest an, pentru câte şase luni, preşedinţia Consiliului UE.
Barroso şi-a preluat primul mandat la conducerea executivului UE în noiembrie 2004. El este singurul oficial care şi-a anunţat până acum candidatura pentru preşedinţia CE şi va încerca să obţină sprijinul liderilor Celor 27 cu ocazia Consiliului European din 18-19 iunie de la Bruxelles.
Pentru numire trebuie să obţină acceptului tuturor statelor membre UE şi a majorităţii Parlamentului European, scrie
BBC News.
Antena3.ro