Antena 3 CNN Externe Revista presei: Soldat american, condamnat la închisoarea pe viaţă. CIA dezvăluie tehnicile de tortură

Revista presei: Soldat american, condamnat la închisoarea pe viaţă. CIA dezvăluie tehnicile de tortură

Revista presei: Soldat american, condamnat la închisoarea pe viaţă. CIA dezvăluie tehnicile de tortură
17 Apr 2009   •   07:00
Soldat american, condamnat la închisoarea pe viaţă
Un soldat american, acuzat de uciderea, în 2007, a patru irakieni, a fost condamnat la închisoare pe viaţă.
Sergentul John Hatley, de 40 de ani, va avea posibilitatea de fi eliberat condiţionat după 20 de ani. El a fost găsit vinovat de crimă cu premeditare şi conspiraţie în executarea deţinuţilorm scrie AP.
În urma unui alt incident, petrecut în 2007, el a fost găsit nevinovat pentru crimă cu premeditare, deşi un insurgent irakian a fost omorât.



SUA susţine o soluţie cu două state în Israel

Trimisul special al SUA George Mitchell a făcut joi o vizită în Israel, prima de la preluarea puterii de către politicianul de dreapta Benjamin Netanyahu. Aceasta este însă a treia vizită în regiune de când preşedintele Barack Obama l-a numit ambsador special pentru Orientul Mijlociu.
Diplomatul american nu s-a ferit să reitereze poziţia SUA, care susţine o soluţie cu două state pentru conflictul israeliano-palestinian, poziţie despre care se spunea că va duce la un conflict între noul guvern şi administraţia Obama, relatează CNN.
După întâlnirea cu ministrul israelian de Externe, Mitchell declara că ?SUA este în fvoarea unei soluţii cu două state, în privinţa conflictului israeliano-palestinian, ce va duce la un stat palestinian ce va trăi în pace alături de statul evreu?.
Avigdor Lieberman declara pe de altă parte că cei doi au avut o ocazie pentru a schimba unele idei şi a vorbit despre cooperare.
?Am vorbit despre coordonarea poziţiilor noastre referitoare la problema palestiniană?. El a promis că Israelul va face tot ce este necesar pentru îmbunătăţirea situaţiei economice a Palestinei.



CIA dezvăluie tehnicile de tortură din epoca George Bush


Preşedintele american Barack Obama a dat publicităţii tehnicile controversate de interogare folosite de CIA în timpul administraţiei Bush, ce includeau ameninţarea cu insecte cu ac, simularea înecului şi privarea prozonierilor de som timp de până la 180 de ore.
Guvernul american a dezvăluit patru memouri scrie de Deprtamentul de Justiţie în 2002 şi 2005 pentru a oferi acoperire legală pentru metodele ce au fost apreciat ce fiind tortură.
Se expune în detaliu cum 28 de suspecţi al-Qaeda au fost chestionaţo de CIA în închisori secrete, forţându-i să stea dezbrăcaţi, lovindu-i în abdomen şi faţă sau obligându-i să stea în spaţii mici şi în poziţii stresante, scrie
The Telegraph.
Documentele vin ca răspuns la o cerere a Uniunii Americane pentru LIbertăţi Civile, iar, într-o declaraţie, preşedintele SUA spune că tacticile adoptate de fosta administraţie ?submineată autoritatea noastră morală şi nu ne fac să fim mai în siguranţă?.

Barack Obama promite Mexicului ajutor în războiul contra drogurilor


Preşedintele american Barack Obama a făcut joi prima vizită a unui lider american în Mexic în ultimii 12 ani. El a promis ajutor în lupta cu drogurile şi a acceptat că SUA are o parte din vină, scrie The Times.
Aceasta nu numai din pricina cererii mari de droguri, ci şi pentru faptul că dealerii de arme din SUA oferă arme cartelurilor drogurilor 90% din armele acestora. Deşi are puţine şanse să ajungă să interzică armele de asalt, aşa cum a promis în campanie, din pricina opoziţiei Congresului, Obama a declarat că discuţiile cu preşedintele mexican Felipe Calderón s-au concentrat pe întărirea actualelor legi şi interzicerea transferului de arme peste graniţă.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close