Antena 3 CNN Externe Revista presei. Rusia cumpără peste 60 de noi avioane militare. Talibanii intensifică lupta înainte de alegeri. Creatorul lui Obama ?Joker? este un student plictisit

Revista presei. Rusia cumpără peste 60 de noi avioane militare. Talibanii intensifică lupta înainte de alegeri. Creatorul lui Obama ?Joker? este un student plictisit

Revista presei. Rusia cumpără peste 60 de noi avioane militare. Talibanii intensifică lupta înainte de alegeri. Creatorul lui Obama ?Joker? este un student plictisit
19 Aug 2009   •   05:03

Record: Rusia cumpără peste 60 de noi avioane militare

Ministerul rus al Apărării şi producătorul Suhoi au semnat un contract de 2,5 miliarde dolari, prin care forţele aeriene de la Moscova vor achiziţiona 48 de avioane Su-35S, 12 aparate Su-27SM şi patru avioane cu reacţie Su-30M2 .
Premierul rus Vladimir Putin aprecia că acordul "stabileşte un record în istoria modernă a Rusiei?, adăugând că livrările vor fi încheiate până în 2015.
Acesta a menţionat că guvernul va mai oferi alte 100 milioane de dolari companiei Suhoi de la bugetul federal, arată RIA Novosti.
Banca Vneşeconombank va oferi un împrumut de 109 milioane dolari pentru începerea producţiei la Su-35 . Rusia mai intenţionează să vândă alte 160 aparate 160 Su-35 unor state printre care India, Malaezia şi Algeria.



Talibanii intensifică lupta înainte de alegeri: convoi NATO, ţinta unui atentat la Kabul

Cel puţin opt civili afgani au murit şi alte peste 50 de persoane au fost rănite, marţi, la Kabul, într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană care a vizat forţele internaţionale, au anunţat surse din cadrul Guvernului, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale şi provinciale din Afganistan.
Kabulul a înregistrat deja în cursul dimineţii un atac cu trei rachete, care nu s-a soldat cu răniţi, au declarat autorităţile afgane. Talibanii au revendicat aceste tiruri.
La prânz, un atentat sinucigaş cu maşină-capcană "a vizat un convoi cu provizii al forţelor internaţionale în drum spre Bagram", pe o arteră principală din estul capitalei, a declarat comandantul poliţiei criminalistice din Kabul, Sayed Abdul Ghafar Sayedzada, scrie Reuters.
Atentatele au avut loc cu doar două zile înainte de algerile prezidenţiale de joi. Talibanii anunţaseră anterior că vor încerca să boicoteze alegerile şi să descurajeze prezenţa la vot.
AFP a calculat că cel puţin 21 persoane au murit în atentatele de marţi din Afganistan.


Rusia, preocupată de rescrierea istoriei în scopuri politice

Este inadmisibilă glorificarea nazismului şi a persoanelor care au colaborat cu regimul fascist, a declarat marţi, în faţa presei, preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev, la finalul convorbirilor cu omologul său israelian Shimon Peres, care s-au desfăşurat la reşedinţa sa de vară de la Soci.
Discuţiile s-au axat pe tema celui de-al Doilea Război Mondial, a spus Medvedev, adăugând că, în finalul acestora, părţile au adoptat o declaraţie comună.
?Istoria celui de-al doilea război mondial este o temă extrem de sensibilă pentru ţările noastre. Am suferit pierderi umane imense în acest conflict şi, evident, sarcina noastră este astăzi ca istoria reală să nu fie denaturată în beneficiul unui sau altui scenariu politic?, a afirmat preşedintele Rusiei, adăugând: Nu putem să privim cu calm atunci când alte state pun sub semnul îndoielii contribuţia decisivă a URSS la zdorbirea nazismului, precum şi grozăviile Holocaustului.
Medvedev şi-a exprimat în nenumărate rânduri furia legată de ceea ce Moscova califică a fi tentativele vecinilor occudentale de a minimaliza contribuţia trupelor sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial, scrie News iafrica
Discuţiile au fost prilejuite de aniversarea, la 1 septembrie, a 70 de ani de la începerea războiului.
Autorităţile ruse şi-au intensificat 'lupta împotriva denaturării istoriei celui de-al doilea război mondial', mai ales după ce Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a asimilat, într-o rezoluţie adoptată la 3 iulie a.c., stalinismul fascismului.


Pakistan: Purtătorul de cuvânt al talibanilor recunoaştea moartea liderului


Forţele de securitate l-au capturat pe principalul purtător de cuvânt al talibanilor, iar acesta a recunoscut moartea liderului grupului într-un recent atac aerian american, au arătat oficiali de la Islamabad.
Oficiali americani şi pakistanezi au declarat că sunt apropae siguri că liderul Baitullah Mehsud a fost ucis într-un atac pe 5 august, dar trei agenţi talibani, inclusiv cel arestat acum, Maulvi Umar, au apelat presa pentru a susţine că acesta este în viaţă, aminteşte Fox News .
Capturarea purtătorului de cuvânt a fost a doua arestare importantă în 24 de ore.


Creatorul lui Obama ?Joker? este un student plictisit

Creatorul imaginii care îl prezintă pe Barack Obama drept personajul negativ Joker din seria Batman, folosită de republicanii americani într-o campanie contra liderul american, este Firas Alkhateeb, un student plictisit, care nu ar nutri sentimente negative faţă de liderul de la Casa Albă.
Alkhateeb, 20 de ani, studiază istoria la University of Illinois, declara că nu dorea ca imaginea să reperzinte o declaraţie politică. El a precizat că a făcut colajul foto deoarece se plictisea în vacanţa de iarnă, scrie LA Times.
El declara că imaginea a fost probabil descărcată de pe pagina sa de Flickr, i-a fost adăugat cuvântul "Socialism" şi transformată în poster.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close