Antena 3 CNN Externe Revista presei. Rusia, China nu fac promisiuni privind Iran. Dubai cere arestarea lui Netanyahu. Londra respinge medierea americană pentru Falkland

Revista presei. Rusia, China nu fac promisiuni privind Iran. Dubai cere arestarea lui Netanyahu. Londra respinge medierea americană pentru Falkland

Revista presei. Rusia, China nu fac promisiuni privind Iran. Dubai cere arestarea lui Netanyahu. Londra respinge medierea americană pentru Falkland
03 Mar 2010   •   04:55

Rusia, China nu fac promisiuni privind Iran

Israel nu a primti nici o garanţie de la Rusia sau China că vor sprijini sacţiunile contra Iranului, arăta premierul israelian Benjamin Netanyahu. Totuşi, el declara că speră că chiar dacă sprijinul lor nu va fi direct, cei doi membri permanenţi ai Consiliului de Securitate nu îşi vor exercita dreptul de veto în privinţa sancţiunilor contra republicii islamice pentru programul său nuclear, scrie RIA Novosti.
Netanyahu aprecia că proiectul nuclear al Teheranului constituie principala ameninţare la adresa securităţii israeliene-



Londra respinge medierea americană pentru Falkland

Guvernul de la Londra a respins ofera SUA de ajutor în rezolvarea disputei dintre Marea Britanie şi Argentina pentru Insulele Falkland.
"Nu credem că este necesar," declara purtătorul de cuvânt al premierului britanic după ce secretarul american de stat Hillary Clinton exprimase disponibilitatea Washingtonului de a media.
Declaraţiile au fost făcute după briefingul secretarului de externe David Miliband care a informat guvernul despre ultimele dezvoltări şi a subliniat că "auto-determinarea locuirorilor este principala chestiune", transmite The Daily Telegraph.
"El a subliniat că avem o relaţie bună de lucru cu Argentina, în special la G20?. Dar Londra crede că forajele petroliere sunt "atât lucrul potrivit de făcut cât şi perfect legitime".



Primarul Ierusalimului doreşte să demoleze case palestiniene

Primarul Ierusalimului Nir Barkat doreşte să demoleze zeci de case palestiniene pentru a face loc unui proiect pentru parc şi puncte turistice. Peste 88 de locuinţe din zona văii Silwan preponderent arată ar urma să fie înlăturate pentru a face loc unui centru turistic. Planul a fost criticat atât de palestinieni cât şi de ONU.
Nir Barkat a deschis acum acest subiect pentru ?dezbatere? cu locuitorii palestinieni ai zonei, după intervenţia premierului Benjamin Netanyahu.
Mai multe guverne, printre care de la Londra şi Washington, au cerut Israelului să oprească demolarea de case palestiniene din Ierusalimul de Est ce au fost construite fără acte, aminteşte The Times.
Cartierul Silwan găzduieşte circa 50.000 palestinieni şi 70 de familii de evrei.




Dubai cere arestarea lui Netanyahu

Şeful poliţiei din Dubai a anunţat marţi că a prezentat procurorului emiratului o cerere de arestare a primului ministru israelian Benjamin Netanyahu, afirmând că are certitudinea că Mossadul l-a ucis pe activistul Hamas Mahmoud al-Mabhouh. comunică YnetNews.
Generalul Dhahi Khalfan a subliniat că decizia finală de a cere un mandat de arestare internaţional împotriva lui Netanyahu revine autorităţilor politice din Emirat.
Şeful poliţiei a admis totuşi că ştie că premierul israelian 'nu va va fi niciodată arestat', dar a spus că 'cel care dă ordinul de crimă trebuie urmărit, ca un ucigaş'.
Mahmoud al-Mabhouh, considerat de către Israel drept o verigă esenţială în contrabanda cu arme având ca destinaţie Fâşia Gaza controlată de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, a fost găsit mort în camera sa de hotel, în Dubai, la 20 ianuarie.
De altfel, un consilier al acestuia a confirmat că Mabhouh 'nu s-a oprit niciodată din a se gândi cum să lupte cu ocupaţia' şi a confirmat vânzarea de arme către palestinienii din Gaza.


GM va rechema 1,3 milioane maşini în service



General Motors a anunţat că va recheme 1,3 milioane de maşini din clasa compactă Chevrolet şi Pontiac vândute în SUA, Canada şi Mexic pentru a rezolva probleme la servodirecţie.
Rechemarea vizează modele 2005 -2010 Chevrolet Cobalts, 2007-2010 Pontiac G5, 2005 -2006 Pontiac Pursuits din Canada şi 2005 -2006 Pontiac G4 din Mexic, enumeră Xinhua.
Deşi producătorul auto arăta că vehiculele pot fi conduse în siguranţă şi nu îşi pierd manevrabilitatea, compania arăta că poate deveni mai greu a vira la viteze sub 24 km/h.
GM a rechemat 2.2 milioane vehicule în 2009.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close