Antena 3 CNN Externe Revista presei. Rata de susţinere pentru Obama-la un nou minim. Clinton începe un turneu asiatic. Oficiali din Yemen admit că pierd războiul cu al-Qaeda

Revista presei. Rata de susţinere pentru Obama-la un nou minim. Clinton începe un turneu asiatic. Oficiali din Yemen admit că pierd războiul cu al-Qaeda

Revista presei. Rata de susţinere pentru Obama-la un nou minim. Clinton începe un turneu asiatic. Oficiali din Yemen admit că pierd războiul cu al-Qaeda
12 Ian 2010   •   04:36
Rata de susţinere pentru Obama-la un nou minim

Rata de aprobare a preşedintelui american a căzut la 46 procente. Acesta este cel mai scăzut nivel de până acum şi pentru prima dată când cade sub 50 la sută. 41 la sută dintre americani susţin că dezaprobă performanţa lui Obama ca preşedinte.
Luna trecută, 50 la sută dintre americani aprobau acţiunile preşedintelui, în timp ce 39 procente dezaprobau, scrie CBS News.

Obama încă este puternic susţinut de democraţi (opt din zece aprobă performanţele sale), dar cota de aprobare printre republicani este de doar 13 la sută. Printre independenţi , susţinerea a scăzut cu 10 puncte, la 42 procente.

Acum doar 41 procente aprobă abordarea economiei, despre care americanii cred că este cea mai presantă chestiune. 47 la sută deazaprobă. În ce priveşte abordarea sănătăţii, susţinerea este la doar 36 procente, iar 54 la sută dezaprobă.

China a testat sistem de apărare anti-rachetă
China a testat un sistem de interceptare a rachetelor, iar exerciţiul s-a încheiat cu un succes, scrie agenţia Xinhua, fără a da detalii, citată de RIA Novosti.
Săptămâna trecută , Beijing a cerut SUA să nu mai vândă arme Taiwanului, insulă ce s-a despărţit de stat în urma războiului civil din 1949.
Într-o acţiune separată, India a testat cu succes o nouă rachetă aer-aer. Aceasta este prima rachetă indiană de acest tip, care permite piloţilor de luptă să doboare avioane inamice de la distanţă de 80 km.



Clinton începe un turneu asiatic, preocupată de relaţiile cu Japonia

Secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat că va sublinia cum alianţa de jumătate de secol dintre SUA şi Japonia este esenţială pentru securitatea în Asia, când se va întâlni cu omologul japonez Katsuya Okada la Hawaii.
În discuţia cu reporterii, oficialii a lăsat să se înţeleagă că SUA va marginaliza actuala situaţie tensionată dintre cele două state, legată de mutarea bazei americane din Okinawa, transmite AFP.
"Însemnătatea întâlnirii este de a rafirma centralitatea alianţei noastre de 50 de ani. Asigură stabilitate regiunii. Este mult mai important decât orice chestiune particulară," arăta Clinton .

Oficialul doreşte să întărească relaţiile SUA cu statele partenere din Asia, pe subiecte precum terorismul şi efortul administraţiei Obama de a îmbunătăţi cooperarea internaţională pentru a contracara ameninţările din Asia şi din Pacific, precum şi din Orientul Mijlociu.
Turneul va dura zece zile, cu vizite în Australia, Noua Zeelandă şi Papua Noua Guinee, precum şi o oprire în Hawaii, de unde va adresa un discurs politic, şi o întâlnire cu omologul său japonez.

Cea de-a patra sa vizită în Asia de la preluarea mandatului, în urmă cu aproape un an, va sublinia prioritatea administraţiei americane de a menţine relaţii puternice cu aliaţi importanţi precum Japonia şi Australia.



Oficiali din Yemen admit că pierd războiul cu al-Qaeda

Oficialii yemeniţi au admis că pierd bătălia contra al-Qaeda şi că organizaţia teroristă îşi extinde acoperirea în regiunile îndepărtate unde controlul de stat este dispărut.
Politicienii au oferit o prognoză decât autorităţile din capitala Sana'a, care au încercat să minimalizeze ameninţarea extremistă, subliniază The Independent.
Ei susţin că al-Qaeda şi-a consolidat relaţiile puternice cu triburile locale în zonele slab populate din munţi şi deşert, unde resentimentul pentru guvern constituie un teren propice.
Ahmed al-Misri, guvernatorul din Abyan, declara amintea controlul foarte slab al guvernului.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close