Antena 3 CNN Externe Revista presei. Poliţist afgan împuşcă cinci soldaţi britanici. Italia are interdicţie la crucifixe în şcoli. Disney construieşte un parc tematic în China

Revista presei. Poliţist afgan împuşcă cinci soldaţi britanici. Italia are interdicţie la crucifixe în şcoli. Disney construieşte un parc tematic în China

Revista presei. Poliţist afgan împuşcă cinci soldaţi britanici. Italia are interdicţie la crucifixe în şcoli. Disney construieşte un parc tematic în China
05 Noi 2009   •   04:37
Poliţist afgan împuşcă cinci soldaţi britanici

Un poliţist afgan a împuşcat cinci soldaţi britanic la un punct de control din Afganistan, au anunţat oficialii, ceea ce a alimentat întrebările despre misiunea afgană.
Rapoartele arată că un membru al polţiei afgane a deschis focul asupra colegilor din punctul de control şi i-a ucis pe britanici înainte ca aceştia să poată răspunde. A fost deschisă o anchetă în acest sens, transmite France24.
Acest incident duce la 229 numărul trupelor britanice ucise în operaţiunile din Afganistan de la începutul conflictului, în octombrie October 2001.
Falklands War with Argentina.
Marea Britanie are circa 9000 de soldaţi în provinci Helmand dion Afganistan.


Italia, furioasă pentru că nu are voie să expună crucifixe în şcoli

Italienii au reacţionat cu furie după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că expunerea crucifixelor în sălile de curs ale şcolilor de stat încalcă dreptul părinţilor de a-şi creşte copiii în ce religie doresc, informează CNN.
Ministerul Educaţiei sublinia că prezenţa crucifixului în sălile de clasă este un simbol al tradiţiei italiene, iar Guvernul a anunţat că a înaintat recurs faţă de decizia CEDO.
Procesul a fost deschis de Soile Lautsi, cetăţean italian, care a cerut şcolii publice la care erau înscrişi cei doi fii ai spi, să dea jos crucile de pe pereţii claselor.
Curtea de la Strasbourg a hotărat şi despăgubirea reclamantei cu 5000 de euro, daune morale.



Un ziarist al agenţiei AFP, arestat la Teheran

Un jurnalist al Agenţiei France Presse, Farhad Pouladi, a fost arestat, miercuri, de membrii forţelor de securitate în centrul Teheranului, în timpul unei adunări care marca cea de-a 30-a aniversare a luării de ostatici de la ambasada Statelor Unite, au relatat martori citaţi de AFP.
El a fost arestat după ce motocicleta pe care era pasager a fost interceptată de trei membri ai serviciilor de securitate, doi în uniformă şi unul în civil.
Conducătorul motocicletei a declarat că responsabilii forţelor de securitate au confiscat telefonul mobil al ziaristului după care l-au condus la o destinaţie necunoscută.
De atunci, agenţia AFP nu dispune de nicio informaţie cu privire la Farhad Pouladi.


După un deceniu, Disney construieşte un parc tematic în China

După o lungă aşteptare, Walt Disney a primit aprobarea de a deschide un parc tematic la Shanghai. Anunţul vine cu puţin înainte de prima vizita a liderului american în China, ce va demara la Shanghai pe 15 noiembrie.
Negocierile cu autorităţile chineze au durat mai bine de zece ani, iar televiziunea chineză relata că parcul ar putea fi deschis în 2014. Deşi nu a fost vehiculată nicio sumă de investiţii, aceasta este estimată la 3,6 miliarde dolari, fiind una din cele mai mari investiţii străine din China, arată The Times.
Noul parc va fi al şasele pentru Disney ? în Asia este deja prezentă la Tokyo şi Hong Kong.



GM va reduce 10.000 locuri de muncă la Opel

General Motors (GM) a confirmat că intenţionează să taie 10.000 de locuri de muncă din unitatea europeană Opel, ce include şi brandul Vauxhall din Marea Britanie. Anunţul a venit la doar o zi după ce GM a anunţat că anulează cânzarea Ople către producătorul canadidan de piese auto Magna, scrie BBC News.
Unite, sindicatul Vauxhall, cu 5500 angajaţi, declara că sarcina sa este să minimalizeze cât mult numărul de locuri de muncă.
Opel are circa 54.000 de angajaţi în Europa, din care 25000 în Germania.
Planurile Magna erau de a elimina 10.500 locuri de muncă, din care 4000 în Germania.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close