Antena 3 CNN Externe Revista presei. Piraţii somalezi sunt ghidaţi de la Londra. Obama vrea să închidă 5000 de şcoli neperformante. SUA: Costuri reduse în sănătate cu 2 trilioane de dolari în 10 ani

Revista presei. Piraţii somalezi sunt ghidaţi de la Londra. Obama vrea să închidă 5000 de şcoli neperformante. SUA: Costuri reduse în sănătate cu 2 trilioane de dolari în 10 ani

3 minute de citit Publicat la 06:49 12 Mai 2009 Modificat la 06:49 12 Mai 2009
Revista presei. Piraţii somalezi sunt ghidaţi de la Londra. Obama vrea să închidă 5000 de şcoli neperformante. SUA: Costuri reduse în sănătate cu 2 trilioane de dolari în 10 ani
Raport: piraţii somalezi sunt ghidaţi de la Londra

Piraţii somalezi ce atacă nave în Golful Aden şi Oceanul Indian sunt ghidaţi spre ţintele lor de către "o echipă de consultanţă" din Londra, potrivit unui document obţinut de presa spaniolă de la un serviciu de informaţii militar din Europa.
Documentul arată că piraţii stau în contact cu echipa prin intermediul telefonului. Se arată că grupurile de piraţi au informatori bine plasaţi la Londra, care sunt în contact permanent cu centrele de control din Somalia, unde se iau deciziile cu privire la ce vas trebuie atacat. Consultanţii londonezi îi ajută pe piraţi să aleagă ţintele, oferind informaţii despre încărcătură şi rută, scrie The Guardian.
În cel puţin un caz, piraţii au rămas în contact cu informatorii din Londra de la bordul vasului răpit.



Gardian nazist, expulzat din SUA în Germania

Agenţii federali l-au îmbarcat pe John Demjanjuk într-un avion cu destinaţia Germania, unde acesta este acuzat de complicitate la mai multe zeci de mii de victime, în calitatea sa de gardian în lagărele din cel de-al Doilea Război Mondial.
Demjanjuk, acum în vârstă de 89 de ani, a fost deportat la patru zile după ce Curtea Supremă a refuzat să ia în considerare cererea de a bloca extrădarea. Acesta neagă acuzaţiile aduse de statul german, subliniază AP.
Demjanjuk susţine că a fost soldat în armata roşie, înainte de a fi luat prizonier de Germania în 1942, când a fost forţat să lucreze pentru nazişti, iar acum martorii l-au confundat cu alt gardian.


SUA: 2 trilioane de dolari, reducerea costurilor în sănătate în 10 ani

Barack Obama a lăudat promisiunea industriei de sănătate din SUA de a reduce cu 2 trilioane de dolari costurile în următorii 10 ani. Iniţiativa demarată de actualul preşedinte aduce o modificare majoră faţă de intenţiile fostului preşedinte Bill Clinton. Acesta, împreună cu actuala secretar de stat Hillary Rodham Clinton, a conceput în secret un plan pentru reformă în sănătate, dar a pierdut bătălia pentru implementarea acestuia îmn faţa liderilor in această industrie.
Dacă Obama reuşeşte să reducă costurile şi măreşte accesul la sistemul de sănătate, întâlnirea va fi amintită ca esenţială.
Actual preşedinte doreşte ca sistemul de sănătate să fie disponibil şi pentru cei neasiguraţi din SUA, iar el a calificat întâlnirea de luni cu membrii industriei şi sindicate ca fiind istorică.


Obama vrea să închidă 5000 de şcoli neperformante


Preşedintele american doreşte să închidă şcolile cu probleme din SUA şi să le redeschidă în următorii cinci ani, cu un nou director şi noi profesori. El ar dori ca 5000 de şcoli să intre în această categorie , în condiţiile în care ?copiii au doar o şansă la o educaţie bună?. În acest sens se consideră că şcolile cu un istoric de subperformanţă au nevoie de un nou început.
Cu toate acestea, Casa Albă nu are autoritatea să închidă unităţile de învăţământ, statele şi puterea locale.

Scopul administraţiei este ca, în fiecare an, cele mai proaste 1000 de şcoli, circa un procent din numărul total naţional, să fie închise şi apoi redeschise, program ce s-ar întinde pe cinci ani, explică CBS News.
Preşedintele va avea sume fără precedent pentru a le oferi şcolilor dintr-un fond pentru reabilitarea şcolilor. Combinat cu planul de buget, Obama ar putea avea 5 miliarde de dolari pentru a uşura reabilitarea şcolilor, adică un milion pentru fiecare unitate.


Circa 400.000 de refugiaţi din Pakistan

Civilii au continuat să fugă din nordvestul Pakistanului, în timp ce trupele guvernamentale se pregăteau să lupte cu talibanii în valea Swat. Peste 360.000 de pakistanezi şi-au părăsit casele, de la data de 2 mai, arată un raport ONU
Între timp, în valea Swat, 15.000 de trupe pakistaneze se pregăteau să se angajeze în luptă cu circa 5000 de talibani, arată CNN

În vreme ce AFP îl citează pe ninistrul de interne Rehman Malik, care a anunţat că peste 700 de militanţi au fost ucişi în regiune, informaţii ce nu pot fi verificate din surse independente. În plus, pakistanezii nu au informat nici o informaţie despre eventuale victime civile.
Pe de altă parte, armata a raportat 24 de soldaţi ucişi.

Antena3.ro

×
Etichete: sistemul sanitar
x close