Antena 3 CNN Externe Revista presei. Pescarii francezi ameninţă cu blocarea Canalului Mânecii. Obama promite reformarea ?monstruosului? cod fiscal

Revista presei. Pescarii francezi ameninţă cu blocarea Canalului Mânecii. Obama promite reformarea ?monstruosului? cod fiscal

Revista presei. Pescarii francezi ameninţă cu blocarea Canalului Mânecii. Obama promite reformarea ?monstruosului? cod fiscal
16 Apr 2009   •   06:46
Un deţinut de la Guantanamo a acordat un interviu Al-Jazeera


Un prizonier de la Guantanamo a acordat un interviu unei reţele de televiziune din Orientul Mijlociu, fiind pentru prima dată când acest lucru se întâmplă din intetriorul acesteia. El a declarat, în discuţia telefonică săptămânală, ce ar fi trebuit să fie cu familia, pentru Al-Jazeera că este bătut de gardieni pentur că refuză să îşi părăsească celula.
Este pentru prima oară când un deţinut vorbeşte din interiorul închisorii deşi mulţi au vorbit după eliberare, scrie CBS.
Mohammed el Gharani, este nativ din Ciad şi a vorbit cu jurnalistul Sami al-Haj, care a fost şi el închis timp de şase ani la Guantanamo.
Armata nu permite acordarea de interviuri deţinuţilor, deoarce ar încălca Convenţiile de la Geneva,
Acum, autorităţile au început să cerceteze evenimentul. Unii deţinuţi au dreptul la telefoane săptămânale către familie, numerele la care pot apela fiind strict monitorizate, şi convorbirile înregistrate.


Obama promite reforma "monstruosului" cod al taxelor

Preşedintele SUA Barack Obama a promis americanilor că administraţia sa va reforma sistemul "monstruos" de taxe pe măsură ce milioane de oameni sunt acum implicaţi în completarea fişelor fiscale cu veniturile.
Obama a folosit Ziua Taxei, un ritual naţional de frustrare publică pentru a sublinia implicarea sa în reducerea taxelor pentru americani şi creşterea cheltuielilor pentru a scoate Statele Unite din recesiune,relatează Reuters.
Între timp, proteste au avut loc la Washington, Chicago, Boston şi alte oraşe, ca ecou al Partidei Ceaiului din 1773, când americanii s.au revoltat contra taxelor coloniale britanice.
Actualii protestatari s-au arătat nemulumiţi de taxe, ajutorul guvernamental şi propunerea de buget.


Cel mai mare traficant de droguri din Columbia, arestat

Cel mai căutat traficant de droguri din Columbia a fost capturat miercuri de poliţie în cadrul unui raid în junglă la care au participat sute de poliţişti.
Daniel Rendon Herrera, alias "Don Mario," a fost dus în capitală, unde aşteaptă o posibilă extrădare spre SUA. Despre Rendon Herrera se spune că ar fi comandat sute de crime din fruntea unei organizaţii ce trimitea sute de tone de cocaină în SUA, arată AP.
Organizaţia sa ar fi responsabilă pentru nu mai puţin de 3000 de crime în ultimele 18 luni. SUA ar dori să fie extrădat pentru a fi judecat la New York, dar asemenea procedduri ar putea dura luni.


Pescarii francezi ameninţă cu blocarea Eurotunelului

Pescarii francezi ameninţă cu blocarea oricărui trafic în tunelul de sub Canalul Mânecii, deşi un ordin judecătoresc cere încetarea acţiunilor de protest. După ce au blocat porturile Calais, Boulogne şi Dunkirk, un grup de militanţi se îndrepta miercuri seara spre intrarea în Channel Tunnel
Circa 500 de pescari protestează contra cotelor UE de pescuit şi au ameninţat că vor merge şi mai departe cu acţiunile, după ce mii de şoferi şi turişti au rămas blocaţi de ambele părţi ale canalului, scrie The Telegraph.
Ei ar putea fi în plus susţinuţi şi de firma de feriboturi - SeaFrance, dacă nu ajung la nici un acord cu guvernul.
Între timp, Eurotunnel a arătat că se aşteaptă ca poliţia franceză să oprească orice tentativă de a opri traficul.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close