Antena 3 CNN Externe Revista presei. Parlamentul Moldovei amână alegerile prezidenţial. Şeful NATO cere o cooperare mai bună cu Rusia. Anchetă pentru apelurile la asasinarea lui Berlusconi

Revista presei. Parlamentul Moldovei amână alegerile prezidenţial. Şeful NATO cere o cooperare mai bună cu Rusia. Anchetă pentru apelurile la asasinarea lui Berlusconi

Revista presei. Parlamentul Moldovei amână alegerile prezidenţial. Şeful NATO cere o cooperare mai bună cu Rusia. Anchetă pentru apelurile la asasinarea lui Berlusconi
23 Oct 2009   •   05:01
Parlamentul Moldovei amână alegerile prezidenţiale

Parlamentul moldovean a amânat pe termen nedefinit perioada pentru alegerile prezidenţiale, ce era programată pentru 23 octombrie. Parlamentarii moldoveni au avut o şedinţă în care au decis asupra procedurii electorale, având în vedere că un singur candidat prezidenţial a fost înregistrat-liderul Partidului Democratic Marian Lupu.
Situaţia politică din Moldova rămâne tensionată la şase luni după ce Partidul Comunist a câştigat alegerile parlamentare, fapt ce a declanşat proteste de stradă contra fraudei, aminteşte RIA Novosti.
Reluarea alegerilor din iulie a adus partidul lui Vladimir Voronin sub pragul majoritar, cu 48 de locuri în parlament. Cu toate acestea, Alianţa pentru Integrare Europeană, formată din Partidul Democratic, Partidul Liberal şi Alianţa Moldova Noastră, care are 53 de parlamentari nu poate alege un preşedinte, fără sprijinul a opt comunişti.


Nokia a dat în judecată Apple pentru încălcarea unor brevete

Nokia a atacat în instanţă Apple, la un tribunal din Delaware, Statele Unite, pentru încălcarea unor patente referitoare la tehnologia de fabricaţie a telefoanelor mobile, a anunţat compania finlandeză.
Cele zece patente la care se referă reclamaţia sunt pentru date wireless, codarea transmisiilor de voce, securitate şi encriptare şi au fost încălcate de Apple la toate modelele iPhone, de la lansarea acestora pe piaţă, în 2007, scrie Business Week.
În calitate de lider în domeniul inovaţiilor pentru comunicaţiile wireless, cu 38% din piaţa mondială, Nokia deţine unul dintre cele mai puternice portofolii de patente, investind, în ultimii 20 de ani, peste 40 de miliarde de euro în activităţi de cercetare şi dezvoltare, se arată într-un comunicat al companiei.



Italia anchetează apelurile la asasinarea lui Berlusconi

Procurorii italieni anchetează apelurile făcute pentru asasinarea premierului Silvio Berlusconi, lansate pe siteul de socializare Facebook.
"Să-l ucidem pe Berlusconi" este titlul unui cont Facebook cu circa 16.000 de membri, creat în septembrie 2008. Un altul, cu 300 de membri, este numit "Moarte lui Berlusconi", enumeră France 24.
Unele din mesaje ameninţă: "Silvio, vei sfârşi precum Kennedy." Poliţia italiană a cerut deja restricţionarea la accesare pentru al doilea cont, fără a fi scos de pe reţea şi a făcut apel la compania americană Facebook să dezvăluie detaliile personale ale celor care au făcut ameninţările.



Şeful NATO cere o cooperare mai bună cu Rusia

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că-şi doreşte o cooperare mai bună între Alianţă şi Rusia în ceea ce priveşte Afganistanul şi apărarea antirachetă, subliniind totodată că Afganistanul este cea mai complexă provocare pe care NATO a înfruntat-o vreodată.
Alianţa trebuie să-şi continue angajamentul în Afganistan pentru a preveni ca această ţară să redevină un teren de antrenament pentru Al-Qaida, a precizat el.
Unii critici au început să spună că preţul angajamentului din războiul din Afganistan este prea mare, a afirmat secretarul general al NATO, precizând însă că preţul lipsei de acţiune va fi cu mult mai ridicat, transmite AP.
Anders Fogh Rasmussen şi-a exprimat, de asemenea, dorinţa ca NATO şi Moscova să analizeze provocările de securitate comune din secolul XXI, adăugând că va discuta acest lucru cu liderii ruşi în cadrul vizitei la Moscova .
El a subliniat că speră într-un angajament mai puternic al Rusiei în Afganistan şi că vrea ca Moscova să fie implicată în planurile de apărare antirachetă ale NATO, un pas despre care spune că se poate face mai uşor după anunţul de luna trecută al preşedintelui Barack Obama de a reconfigura proiectul de apărare antirachetă din timpul administraţiei lui George W. Bush.


Radovan Karadzic ameninţă că va boicota procesul de la Haga pentru a se pregăti

Radovan Karadzic ameninţă ca va boicota deshiderea procesului în care este judecat pentru genocid, deoarece ar avea nevoie de circa un an pentru a-şi pregăti apărarea.
Fostul lider sârb a spus judecătorilor de la tribunalul din Haga că nu va apărea în faţa instanţei, luni, dar îi va anunţa când este pregătit, arată The Times.
Cu toate acestea, oficialii au subliniat că procesul va începe cum a fost planificat, cu pledoaria procuraturii, indiferent de prezenţa lui Karadzic.




David Miliband, cotat cu şanse de a deveni ministru de Externe al UE

Secretarul pentru relaţii externe al Marii Britanii, David Miliband, este cotat cu mari şanse de a ocupa postul de ministru de Externe al Uniunii Europene, post ce este creat de tratatul de la Lisabona, informează The Guardian.
O decizie în privinţa numelui celui care va ocupa postul va fi luată în câteva săptămâni.
Mai mulţi oficiali de la Bruxelles, Paris, Berlin , dar şi nordul Europei au lăsat să înţeleagă că acesta a impresionat lumea politică comunitară, dar la Londra, surse guvernamentale au negat interesul acestuia pentru post.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close