Preşedintele american Barack Obama merge pe sârmă în prima sa vizită în China, în căutarea ajutorului pentru rezolvarea problemelor urgente globale.
La 30 de ani de la startul relaţiilor diplomatice, legăturile cresc, dar rămân multe probleme practic pe fiecare front , analizează CBS News,
Cele două naţiuni sunt parteneri în lupta contra încălzirii globale, dar poziţiile diferă în privinţa ţintelor pentru reducerea gazelor cu efect de seră.
De asemenea, China a fost de acord cu sancţiuni mai dure pentru programul nuclear nord-coreean, dar are reticenţe la o poziţie similară pentru Iran.
China este o bună piaţă pentru bunurile şi serviciile americane, dar încă are un deficit comercial imens cu SUA. În plus, armatele şi-au intensificat contactele, dar încă există ciocniri.
Marea Britanie, Australia cer scuze copiilor imigranţi
Premierul australian Kevin Rudd şi-a cerut scuze miiilor de copii britanici trimişi în Australia în secolele trecute cu promisiunea unei vieţi mai bune, doar pentru a suferi din cauza abuzurilor şi neglijenţei.
La o ceremonie la Canberra, Rudd şi-a cerut scuze pentru rolul ţării sale în migraţie şi a prezentat condoleaţe celor 7000 de supravieţuitori ai programului care mai trăiesc în Australia.
"Ne pare rău. Rău pentru că atunci când eraţii copii aţi fost luaţi de la familiile voastre şi plasaţi în instituţii unde adesea eraţi abuzaţi. Ne pare rău pentru suferinţa psihică, înfometarea emoţională şi absenţa dragostei, iubirii, grijii. Regrete pentru tragedia absolută a pierderii copilăriei," arăta Rudd, citat de FOX News.
Scuzele vin la o zi după ce s-a aflat că premierul britanic Gordon Brown îşi va cere scuze pentru programul de migraţie pentru copii ce a trimis circa 150.000 de copii britanici săraci, unii în vârstă de 3 ani, în Australia, Canada şi alte colonii, timp de trei secole şi jumătate.
Programul a fost oprit acum 40 de ani, dar era menit a oferi copiilor un nou start, ceea ce nu a reuşit de fiecare dată, mulţi copii ajungând în instituţii unde erau abuzaţi.
Hugo Chavez cheamă la dietă pentru a combate obezitatea în Venezuela
Imperialismul american rămâne un subect pentru preşedintele Venezuelei, dar Hugo Chávez a mai descoperit o ameninţare la adresa revoluţiei socialiste: obezitatea.
Preşedintele a dat alarma după ce a remarcat cum compotrioţii săi iau în greutate şi a cerut acestora să lupte cu kilogramele, deoarece revoluţia are nevoie de ei în formă şi puternici, arată The Guardian.
Intervenţia lui Chávez la show-ul său săptămânal vine după un studiu ce arată că excesul de greutate la venezueleni a trecut de la 6.3kg la 14.5kg.
Colecţia de ceasuri a lui Madoff şi obiecte, vândute la licitaţie pentru un milion dolari
O jachetă din satin bleu imprimată cu numele lui Bernard Madoff scris cu litere portocalii, a fost vândută pentru 14.500 de dolari la o licitaţie care a avut loc la New York, unde bijuterii, ceasuri şi alte obiecte personale ale celebrului escroc au fost adjudecate pentru circa 1 milion de dolari.
Suma strânsă în urma licitaţiei - 942.650 de dolari - este dublă celei estimate de specialişti.
Circa 200 de obiecte personale aparţinând lui Bernard Madoff şi soţiei sale, Ruth, au fost scoase la vânzare, sâmbătă, într-o sală a hotelului Sheraton din New York, alături de alte circa 400 de obiecte provenind din lichidări judiciare.
Omul de afaceri care a provocat investitorilor pierderi de 21,2 miliarde de dolari - însumând pierderi reale fără a ţine cont de dobânzile promise - avea o slăbiciune pentru ceasuri: catalogul cuprinde circa 40 de ceasuri de lux, modele Rolex, Blancpain, Bulgari, Muller, un Patek Philippe cu cadran de platină, un Audemars Piguet şi mai multe Cartier, care au fost vândute contra unor sume care au ajuns până la 65.000 de dolari, a calculat The Daily Mail.
Bijuteriile lui Ruth Madoff au atins şi ele preţuri cu mult peste cele de evaluare. Printre acestea s-a numărat o pereche de cercei Cartier bătuţi cu diamante care a fost adjudecată pentru 70.000 de dolari, şi o brăţară din platină, diamante şi smaralde care a fost vândută pentru 50.000 de dolari.
Şi obiectele personale ale escrocului au avut succes, mai ales hârtia cu antet pentru scrisori, evaluată la 100 de dolari şi vândută pentru 2.500 de dolari, şi o raţă din lemn, evaluată la 60 de dolari şi adjudecată pentru 4.750 de dolari.
Bernard Madoff, 71 de ani, a fost condamnat în iunie la 150 de ani de închisoare după ce a recunoscut că a derulat, timp de treizeci de ani, o escrocherie de proporţii şi nu a investit niciun cent din miliardele de dolari care i-au fost încredinţate. Soţia acestuia nu a fost pusă sub acuzaţie.
Antena3.ro