Antena 3 CNN Externe Revista presei. Obama, în cădere de popularitate. Israelul va demola 23 de avanposturi ilegale din Cisiordania. Ahmadinejad îl sfidează pe ayatollah

Revista presei. Obama, în cădere de popularitate. Israelul va demola 23 de avanposturi ilegale din Cisiordania. Ahmadinejad îl sfidează pe ayatollah

Revista presei. Obama, în cădere de popularitate. Israelul va demola 23 de avanposturi ilegale din Cisiordania. Ahmadinejad îl sfidează pe ayatollah
22 Iul 2009   •   05:43
Barack Obama, în cădere de popularitate

Un sondaj de opinie USA Today/Gallup arată că la şase luni de la preluarea madatului,popularitatea lui Barack Obama este mai scăzută decât a lui George W Bush în aceeaşi perioadă.
Pe fondul ratei şomajului şi a scăderii încrederii în planul său economic, rata de susţinere a lui Obama a căzut nouă puncte din ianuarie, la 55 procente, la un procent sub predeceosrul său în 2001, aminteşte The Telegraph.
Alte sondaje ale ABC News şi Washington Post arată de asemenea că popularitatea liderului american a scăzut sub 60% pentru prima dată. Preşedintele american se confruntă cu critici referitoare la modul cum are de gând să plătească pentru reforma sistemului de sănătate american, în valoare de un trilion de dolari. Jumătate dintre respondenţi dezaprobă planul, comparativ cu 44% care îl susţin.

Israelul va demola 23 de avanposturi ilegale din Cisiordania

Israelul va demola 23 de avanposturi ilegale din Cisiordania în cursul unei singure zile ca răspuns la insistenţe SUA de a opri actvitatea de colonizare a teritoriilor ocupate.
Acesta avanposturi sunt considerate ilegale de guvernul israelian deoarece nu au primit permisiunea statului evreu de a fi ridicate. Cu toate acestea, conform legislaţiei internaţionale orice locuinţă construită pe teritoriu ocupat este ilegală.
Potrivit publicaţiei Ha'aretz, casele adăpostesc 1200 de oameni, iar toţi vor fi evacuaţi, deşi purtătorul de cuvând al coloniştilor a ameninţat cu represalii dure dacă asemenea planuri sunt îndeplinite, scrie The Guardian.

Israel a evacuat doar de două ori colonii evreieşti de la războiul din 1967: în 1981, când deşertul Sinai a fost returnat Egiptului şi în 2005, când Israelul şi-a retras unilateral trupele din Fâşia Gaza. Înlărurarea coloniştilor din Cisiordania va fi mult mai controversată.


Ahmadinejad îl sfidează pe ayatollah

Preşedintele Iranului a refuzat să asculte un ordin al liderului suprem de a renunţa la un proaspăt ales oficial, dispreţuit de linia dură pentru remarcile sale despre evrei.
Mahmoud Ajmadinejad l-a sfidat pe cel mai puternic susţinător al său, chiar când se află în centrul atacurilor reformiştilor pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale. El a refuzat să dea ascultare ordinelor ayatollahului Ali Khamenei de a-l demite pe proaspăt alesul vicepreşedinte. Acesta ar fi dispreţuit de linia dură a politicienilor şi liderilor religioşi pentru că a susţinut, anul trecut, că iranienii nu au nicio problemă cu poporul israelian, arată LA Times.
Preşedintele iranian a suprins pe toată lumea după ce i-a luat apărarea lui Esfandiar Rahim Mashaei, chiar şi în faţa ayatolahului, care cere demiterea acestuia.
Liderul de la Teheran arăta în cadrul unei intervenţii televizate că Mashaei "îşi va continua munca,"adăugând că este foarte loial revoluţiei islamice?.


Talibanii lansează ofensive contra forţelor aliate

Talibani înarmaţi cu bombe, puşti şi aruncătoare de grenare au lansat atacuri simultane asupra unităţilor afgane şi americane în două oraşe din Estul Afganistanului, ucigând şase ofiţeri de informaţii şi poliţie afgani.

Atacurile din Gardez şi Jalalabad se presupune că erau menite a scădea presiunea pusă pe talibanioi din sudul ţării- acolo unde se concentrează operaţiunile americane şi britanice contra militanţilor islamici, transmite FOX News.
Opt insurgenţi au fost ucişi în aceste atacuri, iar unul a fost capturat, au arătat oficialii. Unii dintre militanţi erau deghizaţi cu veştimente de damă - burka, se arăta în comunitatele armatei.


OMS: Închiderea şcolilor ar putea fi o soluţie contra gripei porcine

Închiderea şcolilor se numără printre măsurile ce ar putea fi întreprinse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de gripă porcină, care a ucis deja 700 de persoane în întreaga lume
Aphaluck Bhatiasevi,purtătoare de cuvânt a OMS sublinia că diferite ţări se confruntă cu pandemia la diferite nivele şi în diferite stadii, acestora revenindu-le datoria să stabilească ce măsuri să ia, preciza AP.
Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane în lume, a anunţat marţi OMS. Bilanţul anterior publicat de site-ul de internet al OMS, datat la 6 iulie, anunţa 429 de morţi. Între timp, OMS a refuzat să mai publice date globale despre numărul total al celor care au contractat noul virus, limitându-se a preciza că se răspândeşte cu o viteză foarte mare.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close