Rusia va crea un sistem combinat de apărare antiaeriană şi antirachetă, a anunţat vicepremierul rus Serghei Ivanov . Nucleul central va fi constituit de sistemele sol-aer de generaţia a cincea S-500 dezvoltate de Almaz Antei . Dezvoltarea acestui sistem se va încheia în 2015. Cu toate acestea, experţii nu împărtăşesc optimismul oficialului, scrie publicaţia rusă Gazeta, citată de RIA Novosti.
Leonid Ivaşov, preşedintele Academiei de Afaceri Geopolitice este secptic, amintind că trupele ruse nu au acum alt sistem decât S-400 şi nu se poate face nimic până în 2015, ceea ce înseamnă doar protejarea unor ţinte individuale.
De asemenea, şeful Centrului Militar de Prgonoză sublinia că o asemenea abordare este sortită eşecului deoarece nici măcar armata israeliană nu a reuşit să implementeze un asemenea plan ambiţios.
Acum un asemenea sistem este integrat în SUA, dar a lansat programul în 1993 .
NATO transmite Moscovei că nu va face compromisuri în admiterea Georgiei
NATO nu este dispusă să facă un compromis cu Rusia privind admiterea Georgiei în alianţa militară, arăta secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Acesta a precizat că alianţa nu este pregătită pentru un compromis pe chestiuni de importanţă fundamentală, precum planurile de admitere a Georgiei şi Ucrainei.
În cadrul unei întâlniri la Moscova, Rasmussen şi oficialii ruşi au apreciat că încă există diferenţe între NATO şi Rusia, dar că deosebirile nu ar trebui să afecteze interesele comune, transmiet UPI.
Rasmussen a făcut o vizită la Moscova încercând să convingă Rusia să acorde asistenţă pentru războiul din Afganistan şi să permită tranzitul aerian pe teritoriul rus.
Germania donează 60 milioane euro Muzeului Auschwitz
Germania a donat peste 60 milioane de euro întrun fond global menit a prezerva lagărul nazist Auschwitz-Birkenau din Polonia.
Muzeul Auschwitz-Birkenau a anunţat că cei 60 de milioane promişi de guvernul german reprezintă jumătate din totalul necesar pentru a asigura viitorul sitului memorial.
Circa 1,1 milioane persoane au murit la Auschwitz-Birkenau - din care un milion evrei, amiteşte The Telegraph.
Acesta era unul din cele şase lagăre de concentrare din Polonia ocupată- unde trăia cea mai mare comunitate evreiească antebelică.
Acordul de la Copenhaga ar putea aduce o creştere a temperaturilor cu 3C
Reducerile de emisii oferite până acum la summitul climatic de la Copenhaga tot vor conduce la o creştere a temperaturilor globale cu o medie de 3C, potrivit unei analize ONU confidenţiale, obţinută de The Guardian.
Documentul subminează declaraţiile guvernelor că încearcă să limiteze emisiile pentru a se asigura că temperatura nu creşte cu mai mult de două grade Celsius în următorul secol.
O creştere cu 3C ar face 170 milioane de oameni vulnerabili în faţa inundaţiilor de coastă şi 500 milioane vor suferi de foamete, potrivit analizei pregătită de guvernul de la Londra.
Antena3.ro