Antena 3 CNN Externe Revista presei. Londra cere scuze Israelului. SUA: 636 miliarde dolari pentru Pentagon. Casatorii homosexuale la Washington, aprobate

Revista presei. Londra cere scuze Israelului. SUA: 636 miliarde dolari pentru Pentagon. Casatorii homosexuale la Washington, aprobate

Revista presei. Londra cere scuze Israelului. SUA: 636 miliarde dolari pentru Pentagon. Casatorii homosexuale la Washington, aprobate
17 Dec 2009   •   04:34
Londra cere scuze Israelului


Premierul britanic Gordon Brown i-a telefonat fostului ministru de externe israelian Tzipi Livni pentru a încerca să dezamorseze situaţia tensionată cu Israel.
Oficialul britanic şi-a exprimat regretul pentru mandatul de arestare emis de un tribunal londonez, în weekend, pentru acuze de crime de război în Gaza, arată The Telegraph.
Brown i-a transmis lui Livni că este oricând binevenită în Marea Britanie, deşi aceasta a fost nevoită să îşi anuleze vizita programată pentru această săptămână la Londra.

Potrivit biroului de presă al lui Livni, Brown a promis să încerce o modificare a legislaţiei pentru ca nici un oficial israelian să nu mai rişte a fi arestat pe pământ englez.




636 miliarde dolari pentru războaiele din Irak şi Afganistan

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat un fond de 636 de miliarde dolari pentru războaiele din Irak şi Afganistan şi o mărire cu 3,4 procente a salariului personalului militar.
Aprobarea fondului militar pentru actualul an fiscal era una din priorităţi înainte de vacanţă. Suma cuprinde
128 miliarde dolari pentru războaiele din Irak şi Afganistan, dar nu şi banii necesari pentru suplimentarea trupelor de pe front, arată The NY Times. Actul reprezintă o victorie parţială pentru Obama şi secretarul apărării Robert Gates, care au dorit să elimine unele programe de înarmare nedorite, peste capetele parlamentarilor care reprezintă zonele de producţie.
Congresul a eliminat finanţarea pentru avionul Lockheed-Martin F-22 , dar a oferit cu 10 avioane de transport Boeing Co C-17 decât ceruse Pentagon .



Washington a votat pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale

Muncipalitatea capitalei federale americane Washington DC a aprobat legalizarea căsătoriilor homosexuale. Proiectul de lege care autorizează uniunea cuplurilor homosexuale a fost votat cu 11 voturi pentru şi două voturi împotrivă, însă va trebui să fie aprobat şi de Congresul districtului Columbia, arată Washington Post.
Măsură, susţinută de primarul democrat Adrien Fenty, este criticată de biserică şi republicani care doresc un referendum.
Biserica Catolică, care numără peste 580.000 de adepţi în această congregaţie, cere modificarea proiectului de lege, pentru a nu fi obligată să recunoască uniunile homosexuale şi căsătorească cuplurile de acelaşi sex.
Reprezentanţii ei au ameninţat consiliul din Washington că vor suprima programele sociale pe care le finanţează în colaborare cu municipalitatea, prin care acordă asistenţă unui număr de peste 68.000 de persoane.
Legi similare au fost adoptate în alte cinci state din nord-estul SUA (Maine, Connecticut, Massachusetts, New Hampshire şi Vermont) şi din centrul SUA (Iowa).


Guvernul american acuză Intel de încălcarea legii antitrust

Guvernul SUA a deschis un procescontra celui mai mare producător de cipuri din lume, Intel, acuzând compania ca s-a folosit ilegal de poziţia dominantă pe piaţă în ultimul deceniu pentru a-şi elimina concurenţa, explică Forbes.
Federal Trade Commision (FTC), responsabilă de legislaţia antitrust, arată ca Intel a încercat să-şi scoată concurenţii din piaţă.
Intel a pierdut 2% la bursă după acest anunţ, în timp ceconcurenţii Advanced Micro Devices şi Nvidia Corp au urcat 4-8 procente.
Intel controlează 80% din piaţa mondială de procesoare şi a mai fost acuzată şi de anterior de acţiuni similare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close