Antena 3 CNN Externe Revista presei. Lider iranian: Continuarea protestelor va duce la dezintegrarea ţării. Obama cere timp pentru a-şi aplica propria tactică pentru Orientul Mijlociu

Revista presei. Lider iranian: Continuarea protestelor va duce la dezintegrarea ţării. Obama cere timp pentru a-şi aplica propria tactică pentru Orientul Mijlociu

Revista presei. Lider iranian: Continuarea protestelor va duce la dezintegrarea ţării. Obama cere timp pentru a-şi aplica propria tactică pentru Orientul Mijlociu
14 Iul 2009   •   05:51
Lider iranian: Continuarea protestelor va duce la dezintegrarea ţării

Învinsul canidat prezidenţial conservator în alegerile prezidenţiale iraniene a avertizat guvernul şi protestatarii opoziţiei că violenţe şi mai mari ar putea duce la dezintegrrea ţării.

În cadrul unor declaraţii pe site-ul său, Mohsen Rezaei a cerut ca ceilalţi doi candidaţi învinşi- ambii reformişti - să renunţe la a cere un nou vot şi să colaboreze cu Mahmoud Ahmadinejad.
Fostul şef aş puternicei Gărzi Revoluţionare ar putea încerca să se poziţioneze ca figură neutră, scrie CBS News.

?O continuare a actuale situaţii ne va duce la dezintegrare?, crede Rezaei. El a acuzat SUA şi Israel că au organizat un complot contra statului. Oficialii au mai acuzat SUA şi Marea Britanie în special de susţinerea demonstraţiilor de pe stradă

?SUA şi Israel au complotat această dezintegrare pentru a slăbi Iranul şi pentru a o face să cedeze prin presiuni sau atac" crede Rezaei . Acesta a criticat şi guvernul pentru că nu a făcut diferenţa între protestatari şi "contrarevoluţionari şi "violatori."


Pakistanezii încep să revină în valea Swat

Peste două milioane de paksitanezi care au fugit de luptele dintre militanţi şi forţele de securitate au început să revină la locuinţele lor. Guvernul a anunţat că primul val de refugiaţi pot revenit în Valea Swat după ce armata a anunţat că a curăţat zona de militanţi după aproape trei luni de lupte.

Cu toate acestea, muşţi dintre cei ce erau programaţi să revină acasă au refuzat să facă de frica talibanilor. Armata pretinde că a curăţat cea mai mare parte din Swat după ce a desfăşurat 20.000 de soldaţi, aminteşte The Telegraph.

Operaţiunea, declanşată după ce militanţii au ajuns la 90 km de capitala Islamabad, a fost susţinută puternic şi de SUA, dornică ca Pakistanul să adopte o poziţie mai dură contra militanţilor.

Obama cere timp pentru a-şi aplica propria tactică pentru Orientul Mijlociu

Preşedintele american Barack Obama a declarat liderilor evrei că opt ani de voce comună SUA -Israel de a cere concesii palestinienilor nu a adus rezultate şi a cerut acestora să îi acorde timp pentru a încerca şi tactica sa pentru pacea din Orientul Mijlociu.

Obama a asigurat 16 lideri evrei că SUA rămâne fidel angajamentului faţă de securitatea Israelului. În timpul unei discuţii private de o oră la Casa Albă, preşedintele a declarat că cere palestinienilor şi israelienilor să facă paşi concreţi spre reluarea discuţiilor de pace, iar aceasta va cere sacrificii din partea ambelor părţi-

Participanţii la întâlnire arătau că Obama nu a venit cu nici o propunere nouă şi şi-a petrecut o parte bună din timp încercând să caute comentarii şi să îndepărteze temerile, arată Fox News.

El a subliniat totuşi că există mai mult progres decât pare în negocieri.

Submarin rusesc lansează o rachetă strategică

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a anunţat luni că Rusia a lansat cu succes o rachetă strategică de pe un submarin. ?Ţinta a fost lovită şi părţi din rachetă au aterizat în zonele desemnate," arăta liderul rus la o întâlnire cu personalul militar în Soci, la Marea Neagră, relatează RIA Novosti.
Preşedintele rus arăta că testul a arătat că testul a avut loc luni, dar nu a specificat ce timp de rachetă a fost folosită sau numele submarinului implicat.
Luna trecută, amiralul Vladimir Vîsoţkî, comandantul marinei ruse, anunţa că Moscova va testa racheta balistică Bulava cu lansare de pe mare în luna iulie, prima din cele 4-5 lansări din acest an.
Până acum acest tip de rachetă a avut 10 eşecuri în teste, dar se doreşte intrarea în sericiu a rachetei în acest an.

Pentagonul anchetează atentatul contra ambasadorului SUA în Irak

Ambasadorul american în Irak, Christopher Hill, a scăpat nevătămat dintr-un atac cu bombă împotriva convoiului său, într-o provincie din sudul ţării, a anunţat duminică ambasada Statelor Unite.
O mină de teren a explodat în momentul în care coloana oficială a ambasadei trecea prin provincia Dhi Qar . Nici ambasadorul Christopher Hill, nici un alt angajat al ambasadei nu au fost răniţi în atac.
Atacul are loc la două săptămâni după ce trupele americane de luptă şi-au încheiat retragerea din oraşele irakiene.
Cu toate acestea, oficialii SUA anchetază dacă ambasadorul a fost ţinta din pricina caracterului "neobişnuit? atacului, scrie Mcclatchy.
Regiunea Dhi Qar ,la 300 km SE de Bagdad, a fost relativ scutită de violenţele ce au devastat caitala şi nordul Irakului de la retragerea trupelor americane.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close