Antena 3 CNN Externe Revista presei. Kremlin umple la Kiev golul lăsat SUA şi UE. Ucigaşul lui Malcolm X, eliberat. Putin critică "huliganii" din opoziţia ucraineană

Revista presei. Kremlin umple la Kiev golul lăsat SUA şi UE. Ucigaşul lui Malcolm X, eliberat. Putin critică "huliganii" din opoziţia ucraineană

Revista presei.  Kremlin umple la Kiev golul lăsat SUA şi UE. Ucigaşul lui Malcolm X, eliberat. Putin critică "huliganii" din opoziţia ucraineană
28 Apr 2010   •   04:43
Kremlin umple la Kiev golul lăsat de America indiferentă şi UE incapabilă

Este ca şi cum Revoluţia Portocalie nu s-ar fi produs. În câteva săptămâni la putere,preşedintele Ianukovici a eliminat toate politicile pro-occidentale ale predecesorului său, Viktor Iuşcenko.
Liderul pro rus a fost înconjurat cu dragoste de preşedintele Medvedev şi premierul Vladimir Putin, în timp ce Kremlin a profitat de indiferenţa Americii şi incapaciatea UE de a restabili dominaţia la Kiev, scrie The Times într-un comentariu.
Ianukovici a spulberat aspiraţiile de a intra în NATO oferind Flotei ruse la Marea Neagră o extindere pe 30 de ani a contractului de închiriere a bazei de la Sevastopol până în 2047.
Iar în timp ce opoziţia umplea parlamentul de fumigene şi ouă, el era la Consiliul Europei la Strasbourg, unde a renunţat la altă politică a lui Iuşcenko.
A declarat că foametea ce a ucis milioane de ucraineni în anii 30 nu a fost un genocid perpetuat de Uniunea Sovietică, ci ?o tragedie comună? cu Rusia, Belorusia, Kazahstan.




China şi SUA vor discuta despre drepturile omului


China şi Statele Unite vor organiza următoarea rundă din dialogul privind drepturile omului pe 13-14 mai la Washington, arătau oficiali de la Beijing.
În timpul vizitei lui Obama în China, în noiembrie, se căzuse de comun acord ca următoarea rundă de discuţiii să aibă loc până la finele luni februarie 2010, transmite Xinhua. Cu toate acestea, dialogul a fost amânat din cauza vânzării de arme americane către Taiwan şi întâlnirii lu iObama cu Dalai Lama .




Preşedintele kîrgîz, acuzat de ucidere în masă

Preşedintele răsturnat al Kîrgîzstanului Kurmanbek Bakiev a fost acuzat de organizarea unei ucideri în masă pentru tulburările sângeroase din acest stat la începutul lunii, anunţa guvernul interimar.
Vicepremierul interimar kîrgîz Azimbek Beknazarov arăta în cadrul unei conferinţe de presă că executivul a adotat legislaţia ce îl acuză pe Bakiev de ucidere în masă şi abuz de putere, arată Washington Post.
De asemenea se abrogă imunitatea lui Bakiev şi se stabileşte că nu mai este şeful statului de la 7 aprilie.
În plus, guvernul va cere extrădarea sa dn Belorusia pentru a fi judecat.




Obama: Economia îşi revine, dar redresarea nu este completă încă

Preşedintele american arăta că "în multe locuri... redresarea nu a ajuns la toată lumea încă?. Barack Obama sublinia că în unele zone situaţia este încă rea, dar sublinia că economia creşte, piaţa bursieră urcă, iar "afacerile noastre încep din nou să creeze locuri de muncă?, citează USA Today.



Renault renunţă la cota din Volvo

Surse de pe piaţă susţin că Renault este aproape de a vinde pachetul său de 20 procente din producătorul suedez de camionane Volvo.
O bogată familie din Suedia, posibil Wallenberg, este posibil să cumpere acţiunile cu drept de vot din Volvo, în timp ce restul ar putea fi plasate pe piaţă, crede The Telegraph.
Analiştii cred că actuala cotă Renault din Volvo se ridică la circa 4 miliarde euro.





Ucigaşul lui Malcolm X, eliberat

Singura persoană care a admis că l-a împuşcat pe Malcolm X a fost eliberată, la 45 de ani după ce a ajutat la asasinarea liderului american pentru drepturi civile, la New York City.
Thomas Hagan, 69 de ani, a fost eliberat marţi. El era ultimul bărbat aflat în închisoare pentru crima din 1965 şi a admis că a fost unul din cei trei ucigaşi care l-au împuşcat pe Malcolm X la Audubon Ballroom din Harlem. Ulterior şi-a exprimat de mai multe ori regretul şi a aplicat de 17 ori pentru a fi eliberat condiţionat, aminteşte Brisbane Times.
La momentul procesul, acesta a declarat că ceilalţi doi bărbaţi implicaţi au ajutat la distragerea atenţiei publicului. Cei doi au fost eliberaţi în anii 80.





Putin critică "huliganii" din opoziţia ucraineană

Premierul rus, Vladimidr Putin, a criticat marţi manifestările "huliganilor" din opoziţia ucraineană, în timpul ratificării acorului privind menţinerea Flotei ruse de la Marea Neagră în Ucraina, de către Parlamentul de la Kiev.
"În pofida trucurilor huliganilor din opoziţie , o nouă cale spre stabilizarea situaţiei politice din Ucraina s-a deschis", a declarat Putin, citat de Montereal Gazette.
"Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Kiev trimite două semnale: noua putere ucraineană are intenţia de a construi o nouă relaţie cu Rusia şi este pregătită să consolideze societatea" ucraineană, a continuat el.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close