Antena 3 CNN Externe Revista presei. Joe Jackson: Michael va fi îngropat pe 29 august. Tensiuni la vârful politicii din Iran. Cehia expulzează doi diplomaţi ruşi

Revista presei. Joe Jackson: Michael va fi îngropat pe 29 august. Tensiuni la vârful politicii din Iran. Cehia expulzează doi diplomaţi ruşi

Revista presei. Joe Jackson: Michael va fi îngropat pe 29 august. Tensiuni la vârful politicii din Iran. Cehia expulzează doi diplomaţi ruşi
18 Aug 2009   •   04:54
Tensiuni la vârful politicii din Iran

În pofida unor schimburi de politeţuri, tensiunile dintre preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad şi unul din cei mai puternici clerici din ţară au fost evidente, în timpul unei ceremonii la Teheran.

Ahmadinejad şi fostul preşedinte Ali Akbar Hashemi Rafsanjani participau la depunerea jurământului lui Sadeq Larijani - fratele preşedintelui parlamentului, Ali Larijani - care a fost numit noul şef peste justiţie.

Aceasta a fost a doua întâlnire publică dintre Ahmadinejad şi rivalul politic Rafsanjani, reformist care a criticat actuala linie dură a regimului, după alegerile din 12 iunie.
Deşi fotogragiile de la cermonie îi arată pe cei doi într-un aparent dialog, în cadrul discursului, liderul de la Teheran face aluzii la averea lui Rafsanjani, unul din cei mai bogaţi oameni, şi cere urmărirea celor care deţin averi.
În plus, preşedintele a ieşit din sală când Rafsanjani, şeful Adunării Experţilor - organism ce alege liderul suprem, a luat cuvântul, conform agenţiei de presă (ILNA), apropriată de liderul religios, citată de CNN.
Rafsanjani a fost învins de Ahmadinejad la alegerile din 2005, iar anul acesta l-a susţinut pe principalul rival al actualului lider, Mir Hossein Moussavi, pentru funcţia de preşedinte.


Clinton şi Mubarak pregătesc pacea din Orientul Mijlociu

Secretarul american de stat Hillary Clinton s-a întâlnit cu liderul egiptean Hosni Mubarak înaintea unor discuţii de la Casa Albă, iar Departamentul de Stat a arătat că
Egipt şi SUA au căzut de acord că tpate părţile implicate în procesul de pace pentru Orientul Mijlociu- Israel, palestinienii şi statele arabe- trebuie să facă "paşi paraleli" pentru a se putea reveni la negocieri, relatează Fox News.

Administraţia se speră că acestea vor fi reluate curând, respectiv prima fază a procesului să fie încheiată în câteva săptămâni.
Pentru revenirea la masa negocierilor, paşii paraleli includ activitatea de colonizare a Israelului, iniţiative palestiniene pentru creşterea securităţii şi gesturi ale statelor arabe pentru normalizarea relaţiilor cu Israelul.

Doar Egipt şi Iordania au tratate de pace cu Israel. Statele arabe au refuzat să normalizeze relaţiile până ce Israel nu face primul pas.



Cehia expulzează doi diplomaţi ruşi

Un diplomat rus în Cehia a fost expulzat şi unui altuia i-a fost cerut să nu mai revină din vacanţă, din cauza unor acuzaţii de spionaj. Oficiali ai serviciului de informaţii militar din Cehia au primit informaţii că ambii diplomaţi munceau pentru serviciile secrete ruseşti, scrie UPI.
Ministrul rus de Extern, Serghei Lavrov, a condamnat expulzarea calificând-o a fi ?o altă provocare?.
Potrivit portalului din Cehia iDnes, circa 200 de ruşi lucrează la ambasada din Praga şi la cele două consulate, la Brno şi Karlovy Vary. Un raport de pe site menţionează că "două treimi dintre ei sunt spioni ."


Joe Jackson: Michael va fi îngropat pe 29 august, când ar fi împlinit 51 de ani


Tatăl lui Michael Jackson, Joe Jackson, a anunţat că fiul său va fi înmormântat la un cimitir din Los Angeles pe 29 august, când ar fi trebuit să fie sărbătorită cea de-a 51-a zi de naştere a artistului, subliniază NME.
Joe Jackson a precizat că detaliile pentru ceremonie au fost finalizate în ultimele zile. Relatările anterioare arătau că Michael ar fi fost înmormântat deja la începutul lunii, transmite şi Reuters.
Jackson a murit în urma unui stop cardiac pe 25 iunie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close