Israel prezintă dovezi ale traficului iranian de armamentArmata israeliană a prezentat, miercuri, documente şi fotografii ce dovedesc că Iran este implicat în transportul de arme pe care un comando israelian l-a interceptat săptămâna trecută.
Israel arăta că transportul de arme conţine 500 de tone de arme iraniene ce erau destinate militanţilor Hezbollah. Nava avea zeci de containere cu însemne iraniene, transmite
FOX News.
S-au prezentat actele navei, ce ar fi fost completate de ?Liniile Navale ale Republicii Islamice". De asemenea, etichetele containerelor arătau că provin din Isfahan, Iran.
Israel arăta că armele ar fi asigurat o independenţă militară timp de o lună pe timp de război 9000 de mortiere, 3000 de obuze antitanc, 20.000 de grenade şi peste jumătate de milion de muniţie.
Israel mai susţine că examinarea mai atentă a muniţiei demonstrează că Iran este sursa livrării. Containerele mai conţineau rachete făcute de industria iraniană precum cele de 107 mm. În plus containerele erau pline cu produse plastice produse de Compania petrochimică iraniană.
Iran cere Rusiei să îi livreze sisteme de rachete S-300Rusia trebuie să respecte contractul pentru livrarea sistemul de rachete defensive S-300 către Iran, declara ministrul iranian al Apărării, Ahmad Vahidi.
"Avem contract cu Rusia pentru a cumpăra rachete S-300. Nu vred că este drept pentru Rusia să fie privită în lume ca o ţară care nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale," sublinia Vahidi, citat de
RIA Novosti.
Rusia a semnat un contract de livrare a sistemului S-300 către republica islamică în decembrie 2005. Totuşi, ulterior nu au mai existat informaţii despre respectarea acestuia.
Abbas rezistă presiunii americane de a relua negocierile de pacePreşedintele palestinian a rezistat presiunilor americane de reluare a negocierilor de pace cu Israel, repetând cererea pentru o îngheţare completă a colonizării din Cisiordania înainte de acest pas, arată
Reuters.
De asemenea, Mahmoud Abbas nu a oferit detalii despre viitorul său politic, declarând că nu vrea să discute din nou despre dorinţa sa de a nu mai candida pentru un al doilea mandat de preşedinte.
Seul trimite nave de război la frontiera cu Coreea de NordCoreea de Sud a trimis două nave de război în Marea Galbenă pentru a asigura paza la frontiera cu Republica Populară Democrată Coreeană la o zi după incidentul naval din această zonă sensibilă, au informat surse militare.
Trimiterea în zonă a două nave de patrulare de 1.800 de tone vizează 'creşterea vigilenţei' în zona de frontieră, care a fost în ultimii zece ani teatrul mai multor incidente, iar trupele Seulului au fost puse în alertă, deşi statul major arăta că nu au fost observate mişcări suspecte de trupe în statul comunist, subliniază
New York Times.
Cele două Corei au avut marţi prima confruntare armată din ultimii şapte ani, cu puţin timp înainte de vizita la Seul a preşedintelui american Barack Obama.
SUA: Român neagă că a înşelat pe netUn român a pledat nevinovat la acuzaţiile aduse de SUA că este implicat într-o schemă de înşelăciune pe siteurile Craigslist şi eBay.
Constantin Puiu a respins acuzaţiile că ar fi transmis bani spre România, ce au fost furaţi de la persoane care credeau că au cumpărat pe net maşini, bărci sau alte obiecte, informează
UPI.
Puiu a fost arestat în august, când au fost confiscate mai multe telefoane, 76 bonuri de transfer de bani şi 53.000 de dolari în cash.
Obama, campion absolut al călătoriilor externePreşedintele american Barack Obama a bătut deja recordul de călătorii în străinătate în primul an de mandat, chiar înainte de a începe vizita de 9 zile în Asia.
De la preluarea mandatului, el a efectuat 7 călătorii în străinătate şi a vizitat 16 state, din care 3 de două ori.
Călătoria din Asia, în Japonia, Singapore, China şi Coreea de Sud va duce totalul la opt călătorii externe şi 20 de state, a calculat
CBS News.
Singurul care s-a apropriat de acest record în primul an de mandat este preşedintele George H. W. Bush, care a efectuat şapte călătorii în 14 state. Preşedintele Clinton a efectuat doar două călătorii în trei state în 1993.
Vizitele externe ale preşedinţilor americani sunt o practică nouă. Nici un preşedinte american nu a părăsit ţara până la Theodore Roosevelt în 1906. Atunci, el a vizitat Panama timp de trei zile pentru a inspecta canalul.
Antena3.ro