Antena 3 CNN Externe Revista presei. Israel a soluţionat problema colonizărilor. Cipru şi Grecia susţin integrarea Turciei în UE. Obama a controlat presa în timpul campaniei prezidenţiale

Revista presei. Israel a soluţionat problema colonizărilor. Cipru şi Grecia susţin integrarea Turciei în UE. Obama a controlat presa în timpul campaniei prezidenţiale

Revista presei. Israel a soluţionat problema colonizărilor. Cipru şi Grecia susţin integrarea Turciei în UE.  Obama a controlat presa în timpul campaniei prezidenţiale
20 Oct 2009   •   04:36
Cipru şi Grecia susţin integrarea Turciei în UE

Cipru şi Grecia au căzut de acord că Turcia ar trebui să devină în cele din urmă un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, dar vor încerca să obţină un nou "road map" pentru integrare, în timpul Consiliului Euopean din decembrie, arată Xinhua.
Preşedintrele cipriot Demetris Christofias a avut o întâlnire cu premierul grec George Papandreou, la prima sa vizită externă de la alegerea în această funcţie. Ei au discutat despre candidatura Turciei şi iniţiativele pentru rezolvarea problemei cipriote.



Liderul suprem iranian ameninţă statele ?arogante?


Liderul suprem iranian, Ali Khamenei, a acuzat luni guvernele "arogante", un termen care desemnează de obicei Statele Unite, după atentatul sinucigaş de duminică, din sud-estul ţării, soldat cu cel puţin 42 de morţi, între care mai mulţi comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei.
?Mercenarii aroganţei globale ar trebui să ştie că sistemul islamic va proteja regiunea şi îşi va apăra poporul loial şi îi va pedepsi pe cei care încalcă viaţa şi securitatea?, scrie Reuters .
"Aceste crime teroriste arată faţa diabolică a inamicilor securităţii şi unităţii (Iranului), care sunt susţinuţi de serviciile de informaţii ale anumitor ţări arogante", a declarat liderul suprem iranian, citat de agenţia ISNA.
Ayatollahul Khamenei, care a reacţionat astfel pentru prima dată după atentatul comis în Sistan-Balucistan, a promis că îi va pedepsi pe autorii atacului pentru această "trădare", arată Xinhua.



Rusia promite ajutor Iranului

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a oferit omologului iranian Mahmoud Ahmadinejad cooperare în lupta contra terorismului şi extremismului. Liderul rus a condamnat atentatul terorist de duminică şi a promis disponibilitatea pentru combaterea acestei probleme, transmite RIA Novosti.



Israel: Am soluţionat problema colonizărilor cu SUA

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a spus omologului său spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, că negocierile dintre Israel şi Statele Unite pe tema construcţiei în coloniile din Cisiordania au luat sfârşit, transmite Haaretz.
"Am soluţionat cu americanii problema colonizărilor", i-a spus Netanyahu omologului spaniol. "Nu pot spune mai multe. Dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii, întrebaţi la Washington", a adăugat premierul israelian.
Nu este clar ce a vrut să spună Netanyahu şi care sunt detaliile "soluţiei", însă este pentru prima dată când premierul israelian afirmă că problema coloniilor, care constituie principala cauză a divergenţelor dintre administraţia Barack Obama şi Israel, a fost rezolvată.


Oficial SUA: Obama a controlat presa în timpul campaniei prezidenţiale

Oficial de top al Casei Albe susţine că echipa lui Obama a controlat presa în timpul campaniei prezidenţiale. Directorul de comunicare al Casei Albe Anita Dunn a explicat, în ianuarie, cum campania lui Obama a exercitat control absolut asupra acoperirii media.
Strategia de presă s-a concentrat pe "convingerea " presei să acopere ce se dorea şi pe controlul absolut, arăta Anita Dunn în cadrul unei conferinţe de la începutul anului.
"Foarte rar am comunicat prin presp ceva ce nu am controlat în mod absolut" , arăta aceasta.
Canalul Fox News este în conflict cu Casa Albă, după ce Dunn a calificat reţeea ca fiind "jurnalism de opinie mascat ca ştire."

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close