Antena 3 CNN Externe Revista presei. Iranul a întrerupt legăturile cu 60 de ONG-uri occidentale şi mass-media străine. China cere soluţie diplomatică pentru Teheran, nu sancţiuni. Atac israelian în Gaza: un mort şi trei răniţi

Revista presei. Iranul a întrerupt legăturile cu 60 de ONG-uri occidentale şi mass-media străine. China cere soluţie diplomatică pentru Teheran, nu sancţiuni. Atac israelian în Gaza: un mort şi trei răniţi

Revista presei. Iranul a întrerupt legăturile cu 60 de ONG-uri occidentale şi mass-media străine. China cere soluţie diplomatică pentru Teheran, nu sancţiuni. Atac israelian în Gaza: un mort şi trei răniţi
06 Ian 2010   •   04:42


Iranul a întrerupt legăturile cu 60 de ONG-uri occidentale şi mass-media străine

Iranul a interzis cetăţenilor săi orice "contact" cu 60 de organizaţii neguvernamentale şi cu presa străină de limba persană, dar şi cu site-urile "contrarevoluţionare", potrivit unei liste publicată marţi în presă.
Ministerul Informaţiilor, care a creat această listă, a declarat că toate organizaţiile, instituţiile media şi structurile vizate au jucat un rol în manifestaţiile antiguvernamentale care s-au repetat şi care au afectat Iranul, după realegerea contestată a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, în iunie 2009.
Între ONG-urile citate, figurează în special organizaţii americane ca Human Rights Watch, Brookings Institution, Fundaţia George Soros, National Endowment for Democracy (NED) sau fundaţiile Ford şi Rockfeller, scrie The Times.
De asemenea, este interzisă colaborarea sau întreţinerea de contacte cu "posturile (de radio) prin satelit în persană ostile Republicii islamice, ca Vocea Americii (VOA), BBC, Radio Farda (finanţat de Statele Unite), Kol Israel (postul oficial de radio israelian) .



China cere soluţie diplomatică la problema nucleară iraniană, nu sancţiuni

China a reiterat marţi apelurile la rezolvarea pe cale diplomatică a chestiunii nucleare iraniene, pe fondul informaţiilor că SUA a declanşat deja discuţii pentru noi sancţiuni contra republicii islamice.
"Dialogul şi negocierile sunt modalităţile adecvate de a rezolva corect chestiunea nucleară iraniană şi încă este loc pentru eforturi diplomatice," declara purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, Jiang Yu, citat de Xinhua.
China a subliniat necesitatea de a rezolva acest dosar prin negocieri mai degrabă decât prin sancţiuni.


Atac israelian în Gaza: un mort şi trei răniţi

Un atac aerian israelian a lovit un grup de militanţi palestinieni în Fâşia Gaza, marţi, provocând decesul unei persoane şi rănirea altor trei, au anunţat oficiali palestinieni. Armata israeliană a confrimat atacul, în apropiere de oraşul sudic Khan Yunis, dar nu a oferit detalii, relatează The Telegraph.
Brigăzile Nasser, grupul armat al Comitetului de Rezistenţă Populară, a emis o declaraţie prin care anunţă moartea unui important membru al organizaţiei.



Poliţia din Sofia arestează trei mafioţi în cazul asasinării jurnalistului Bobi Ţankov

Echipa specială a Ministerului bulgar de Interne a arestat marţi trei cunoscuţi mafioţi, după asasinarea controversatului jurnalist Bobi Ţankov, relatează site-ul Novinite.
Primele informaţii, difuzate marţi seara de postul de televiziune Nova Televizia, afirmau că poliţia l-a arestat pe cel mai mic dintre fraţii Marinov, Krasimir, cunoscut sub numele de "Micul Marguin" , şi îl caută pe fratele său, Nikolai, supranumit "Marele Marguin".
Ulterior, autorităţile au confirmat arestarea celor doi alături de Stefan Bonev, supranumit Sako. Acesta din urmă l-a urmărit pe Ţankov cu maşina în noiembrie în Sofia, ameninţându-l cu moartea. Sako este cunoscut ca un important traficant de droguri, în timp ce fraţii Marguin sunt recunoscuţi ca lideri ai lumii interlope.
Informaţia privind arestarea lor a fost anunţată de procurorul din Sofia, Nikolai Kokinov şi confirmată ulterior de ministrul de Interne Ţvetan Ţvetanov.
Ţvetanov nu a confirmat o legătură directă între asasinarea lui Bobi Ţankov şi arestarea celor trei lideri mafioţi. "Vorbim despre măsuri care au fost decise în cadrul întâlnirii de astăzi dintre Procuratură şi Ministerul de Interne", a declarat Ţvetanov, referindu-se la reuniunea convocată imediat după uciderea lui Ţankov pentru discutarea situaţiei.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close