Antena 3 CNN Externe Revista presei. Iran ameninţă cu bombardarea Tel Aviv. Rusia se retrage din reducerea armelor, dacă SUA creşte apărarea. Sumatra lovită de un seism de magnitudine 7,7

Revista presei. Iran ameninţă cu bombardarea Tel Aviv. Rusia se retrage din reducerea armelor, dacă SUA creşte apărarea. Sumatra lovită de un seism de magnitudine 7,7

Revista presei. Iran ameninţă cu bombardarea Tel Aviv. Rusia se retrage din reducerea armelor, dacă SUA creşte apărarea. Sumatra lovită de un seism de magnitudine 7,7
07 Apr 2010   •   04:43

Iran ameninţă cu bombardarea Tel Aviv


Un consilier al liderului suprem iranian ayatollah Ali Khamenei a declarat că republica islamică va lovi Tel Aviv cu rachetele sale dacă aceasta este atacată, transmite agenţia Fars,citată de AFP.
"Dacă duşmanul riscă şi trage cu rachete spre Iran, pragul de la o rachetă iraniană se va ridica în centrul Tel Aviv chiar înainte ca praful ridicat de racheta inamică să se aşeze" în Iran, arăta clericul Mojtaba Zolnoor, care este reprezentantul lui Khamenei în Gărzile Revoluţionare.
Zolnoor a făcut declaraţiile într-o moschee, unde a mai precizat că duşmanii Iranului sunt conştienşţi că Teheran "a devenit o putere balistică."



Rusia face bază militară în Osetia de Sud si Abhazia

Rusia şi Osetia de Sud vor semna un acord,miercuri, pentru crearea unei baze militare ruseşti în fosta republică sovietică, a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului rus al Apărării.
Un acord similar a fost semnat pe 17 februarie cu Abhazia, cea de-a doua republică separatistă georgiană. Acordul este pe 49 de ani şi poate fi prelungit pe intervale de 15 ani, aminteşte RIA Novosti.
Conform acordului, baza "va proteja suvernanitatea şi securitatea Abhaziei inclusiv contra grupurilor teroriste internaţionale". Bazele militare vor fi construite în Gudauta, Abhazia, şi Ţhinval, Osetia de Sud, cu până la 1700 soldaţi fiecare, tancuri T-62, sisteme de apărare aeriană S-300 şi diverse aparate de zbor.
Luni, preşedintele rus Dmitro Medvedev a ratificat tratale cu fostele republici georgiene privind protecţia comună a graniţelor. Astfel, Osetia de Sud şi Abhazia deleagă Rusiei autoritatea de a securiza graniţele lor cu Georgia.



Moscova: Rusia se retrage din reducerea armelor, dacă SUA creşte apărarea


Rusia s-ar putea retrage din tratatul de reducere a armamentului dacă Washington creşte semnificativ apărarea sa antirachetă, arăta ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
"Rusia are dreptul de a se retrage din tratatul armelor strategice nucleare dacă o creştere cantitativă şi calitativă a apărării strategice antirachetă americane influenţează eficienţa forţelor nucleare strategice ruse," preciza ministrul rus, citat de UPI.
Pactul de reducere a armelor strategice prevede un număr de focoase de 1550 de fiecare parte şi 800 de vehicule de livrare.
Lavrov arăta că planurile Washingtonului pentru un scut antirachetă nu prezintă acum o ameninţare la adresa intereselor strategice ale Moscovei, dar a subliniat că nu exclude ca planurile să constituie cândva o ameninţare.
Lavrov a sugerat de mai multe ori că noul acord de reducere a armelor nucleare ar putea fi legat de operaţiunile Washingtonului din Europa de Est.
Cu toate acestea, mulţi experţi cred că cererea Rusiei nu va fi probabil satisfăcută, deoarece Senatul american nu va ratifica un document ce va conţine o legătură formală dintre reducerea armelor şi scutul antirachetă.






Indonezia: Sumatra lovită de un seism de magnitudine 7,7


Un violent seism de magnitudine 7,7 a lovit insula indoneziană Sumatra la începutul zilei de miercuri, a anunţat Institutul de geofizică american /USGS/ care a declanşat o alertă locală la tsunami, transmite Associated Press.

Cutremurul s-a produs la 22.15 GMT, 5.15 ora locală,, la 205 kilometri nord-vest de Sibolga, în Sumatra, şi la 1.425 de kilometri nord-vest de capitala Jakarta, a declarat USGS. Seismul a fost localizat la o adâncime de 46 de kilometri, a adăugat agenţia, care măsoară puterea unui cutremur pe scara magnitudinii de moment -Mw, scrie CNN.
Indonezia este situată pe cercul de foc al Pacificului, unde activitatea vulcanică şi seismică este foarte puternică. Peste 1.000 de persoane au fost ucise de un seism de magnitudine 7,6 produs în insula Sumatra în septembrie 2009
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close