Phenianul le va pune sub acuzare pe cele două jurnaliste americaneCoreea de Nord se pregăteşte să le pună sub acuzare pe cele două jurnaliste americane arestate la 17 martie pentru că au intrat ilegal pe teritoriul său, a informat marţi presa, relatează
AAP.
"Intrarea ilegală a jurnalistelor americane în Coreea de Nord şi acţiunile lor ostile au fost confirmate de dovezi şi de declaraţiile lor", potrivit agenţiei nord-coreene KCNA.
Arestarea lor a intervenit în condiţiile intensificării tensiunilor din peninsula coreeană, Coreea de Nord acuzând Statele Unite şi Coreea de Sud că au o atitudine agresivă, în timp ce Phenianul continuă pregătirile pentru lansarea unui satelit.
Albania şi Croaţia sunt de acum pregătite să adere la NATO, informează SUAAlbania şi Croaţia sunt de acum pregătite să adere la NATO, după depunerea documentelor de către Slovenia la Statele Unite, documente ce aprobă aderarea lor la Alianţă, a anunţat luni Departamentul de Stat american, relatează
AFP.
Slovenia a depus luni instrumentul de ratificare ce permite aderarea Croaţiei şi a făcut acelaşi lucru la 3 martie în privinţa aderării Albaniei, a spus purtătorul de cuvânt Gordon Duguid.
Procesul de ratificare pentru cele două este deci încheiat, iar Croaţia şi Albania "vor avea calitatea de membre ale Alianţei" cu ocazia summitului NATO de la sfârşitul săptămânii.
Un sergent al armatei SUA a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru rolul său în uciderea a patru deţinuţi irakieni în Bagdad, a anunţat armata , citată de
Reuters. Pe de altă parte însă
CBS ?îl condamnă? la doar 35 de ani, cu posibilitatea de eliberare condiţionată în zece ani.
Sergentul de 27 de ani a pledat vinovat la toate acuzaţiile de asociere pentru crimă cu premeditare a patru irakieni în stilul folosit în execuţii, în faţa curţii marţiale din Vilseck, Germania. El va fi incarcerat la Fort Leavenworth, Kansas.
China respinge acuzaţiile de spionaj electoral China a respins acuzaţiile de implicare în reţeaua electronică de spionaj electoral, despre care se spune că ar fi infiltrată în calculatoare ale oficialilor guvernamentali pe plan mondial. Purtătorul de cuvânt al ambasadei chineze din Londra a spus că nu există nicio dovadă care să demonstreze implicarea Beijingului. Acesta a sugerat că ar fi o parte dintr-o "campanie propagandistică" a guvernului Tibetan aflat în exil, potrivit
BBC .
În acelaşi timp, promite că va redeschide Tibetul pentru turişti începând cu 5 aprilie.
AP anunţă că acesta este un semn al creşterii încrederii Beijingului după ce acesta a decis să blocheze accesul în regiune pentru a putea ţine sub control eventuale revolte legate de aniversare a 50 de la ocuparea zonei.
Regiunile tibetane au fost închise pentru străini de anul trecut, după proteste anti-guvernamentale. China cere străinilor să obţină permise speciale să viziteze Tibet şi nu au voie să o facă în perioadele critice pentru a nu se ?scruge? informaţii despre eventuale revolte.
Lech Walesa ameninţă se emigreze şi să returneze premiul Nobel pe fondul acuzaţiilor de poliţie politică Între timp, Lech Walesa, liderul anti-comunist care a luptat pentru libertatea polonezilor, a ameninţat că va părăsi ţara şi va returna premiul Nobel pentru pace, după ce au apărut informaţii că a colaborat cu serviciile secrete comuniste.
Walesa, cel care a condus sindicatul Solidaritatea ce avea să răstoarne comunismul în 1989, a declarat că s-a săturat să se tot apere împotriva acuzaţiilor că ar fi colaborat cu regimul comunist, scrie
The Telegraph .
O postare pe blogul său menţionează că fostul preşedinte polonez va returna fiecare premiu şi va părăsi ţara dacă se continuă cu acuzaţiile. De asemenea, a anunţat că se retrage din viaţa publică.
Lider cecen, asasinat în Dubai Vladimir Putin, premierul rus, este din nou sub lupa comunităţii internaţionale, după ce un lider cecen a fost asasinat la Dubai.
Asasinarea lui Sulim Iamadaev ar putea declanşa un nou val de violenţe în Cecenia şi va provoca alarmare în afara Rusiei pentru o serie de crime similare produse la Istanbul şi Viena.
Iamadaev, rivalul actualului preşedinte pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a fost împuşcat în parcarea casei sale din Dubai, unde trăia din decembrie. Experţii susţin că în atentat ar fi fost implicat serviciul de securitate rus, FSB, notează
The Telegraph Acum şase luni, fratele lui Iamadaev a fost împuşcat în faţa ambasadei Marii Britanii din Moscova. Până la o lovitură de palat de anul trecut, Iamadaev era numărul doi din Cecenia, după Kadîrov.
Numai în ultimele şase luni, trei dintre oponenţii lui Kadîrov au fost împuşcaţi, în incidente aparent separate, la Istanbul. Un al patrulea a fost împuşcat la Viena, după ce a declarat pentru New York Times că actualul preşedinte cecen a ordona execuţii şi a torturat personal pe unii dintre oponenţii săi.
Războiul contra terorismului dispare din limbajul SUAÎn acest timp, administraţia Obama promite că scoate din vocabularul său diplomatic expresia ?războiul global contra terorismului?. În drum spre Europa, secretarul american de stat Hillary Clinton a anunţat că SUA a renunţat deja la acest limbaj, lansat de George W. Bush pentru a-şi justifica multe din acţiunile sale.
Reuters aminteşte că expresia a fost aspru criticată de activiştii pentru drepturile omului, care declrau că aceasta a fost folosită, de exemplu, şi pentru reţinerea ilegală a prizonorilor de Guantanamo fără a fi judecaţi.
Iar la nivel internaţional, fraza era văzută ca o filosofie gen ?cu noi sau împotriva noastră?, dependentă de forţa militară şi pe care musulmanii au descris-o ca un atac la islam.
Clinton declara că nu a primit ordin de a nu mai folosi expresia, ci pur şi simplu nu mai este folosită. Anterior şi guvernul Marii Britanii ceruse SUA să renunţe la folosirea acestei expresii, calificată ca nepotrivită.
Singura gumă biodegradabilă din lume Iar Consorcio Chiclero s-a preocupat să producă singura gumă de mestecat care nu se lipeşte. Guma Tropicală Chicza este singura gumă biodegradabilă din lume - se transformă în praf în şase săptămâni de la folosire, scrie
The Telegraph.
Produsul este lansat în Marea Britanie, unde se speră că va reduce costul enorm al eliminării gumelor de pe stradă şi trotuare. S-a estimat că, în Anglia, consiliile plătesc 150 millioane de lire pentru a scăpa de gumele aruncate, un proces ce implică spray, cârlige, tratament ?de îngheţ? şi maşini cu apă caldă de mare presiune.
Spre deosebite de alte produse din aceeaşi categorie, ce conţin petrochimicale, guma Chicza este obţinută din seva unui copac din Mexic. Este produsă de un consorţiu de 56 cooperative, cu 2000 de fermieri.
Antena3.ro