Antena 3 CNN Externe Revista presei internaţionale. Londra va construi oraşe verzi. Tony Blair îl atacă pe Papă. Obama şi Palin devin eroi de benzi desenate

Revista presei internaţionale. Londra va construi oraşe verzi. Tony Blair îl atacă pe Papă. Obama şi Palin devin eroi de benzi desenate

Revista presei internaţionale. Londra va construi oraşe verzi. Tony Blair îl atacă pe Papă. Obama şi Palin devin eroi de benzi desenate
08 Apr 2009   •   06:34
Tony Blair atacă poziţia Papei faţă de homosexuali

Fostul premier britanic a atacat ?atitudinile fortificate? ale Papei despre homosexualitate, şi argumenta că este vreme să revizuiască părerile sale.
Într-un interviu pentru revista gay Attitude, politicanul, de religie romano catolic, a declara că doreşte să ceară personalităţilor religioase de pretutindeni să reinterpretezetextele religioase pentru a le vedea ca metaforice, nu literale, şi în timp aceasta ar face ca toate grupurile religioase să accepte persoanele gay ca egali.
Întrebat de poziţia Papei, Blair a dat vina pe diferenţele dintre generaţii şi declara: ?avem nevoie de o atitudine a minţii unde regândirea şi conceptul de atitudini în evoluţie devine parte a disciplinei cu care abordezi credinţa religioasă?, scrie The Times.
Papa, în vârstă de 82 se opune vehement unei noi poziţii faţă de homosexualitate sau contracepţie faţă de conservatorismul actual.

Peste 200 moschei din Mecca, îndreptate în direcţia greşită
Credincioşii musulmani de la circa 200 de moschei din Mecca s-au rugat în direcţia greşită timp de decenii deoarece moscheile nu au fost construite corect. Astfel, aceştia nu au fost construite cu precizie pe baza qibla, alinierea oficială cu altarul sfânt Kaaba din centrul moscheii Al-Haram din Mecca, scrie BBC.
Sutele de milioane de musulmani trebuie să îşi orienteze rugăciunile zilnice către Kaaba, iar moscheile din toată lumea sunt constuite pentru a indica marel cub negru, sau au indicatoare spre acea direcţie.
Discrepanţa a fost realizată abia după ce s-au privit vechile moschei, construite acum peste 50 de ani, de pe noii zgârâie nori ce se construiau în cel mai sfânt loc din Arabia Saudită.


Marea Britanie va construi oraşe ?verzi?
Premierul britanic a dezvăluit un plan de a crea primele oraşe verzi şi pentru a maşinile electrice, cu scopul de a crea 400.000 de noi locuri de muncă.
Gordon Brown a promis un buget prietenos cu mediu pentru a porni recuperarea verde. inclusiv prin introducerea în masă de maşini electrice.
Într-un interviu pentru The Independent., oficialul a promis că 400.000 de locuri de muncă în industria verde în următorii ani. El doreşte ca măsurile să transforme Marea Britanie în lider mondial în producerea şi expotul de maşini electri, vehicule petrol.electrice sau maşini cu consum mic. De asemene guvernul va deschide discuţii pentru ca societăţile din energie să pună prize de-a lungul drumurilor.
Consiliile locale sunt invitate să liciteze pentru a deveni primele localităţi verzi.


Piraţii somalezi au răpit cinci nave
Deşi în primele trei luni ale anului, părea că activitatea piraţilor somalezi a mai scăzut, după instalarea în zonă a unor masive forţe navale, aceştia au reuşit să răpească nu mai puţin de cinci vase de sâmbătă.
Cu o nouă strategie, ei operează mult mai departe de navele de război din Golful Aden.
În plus, în noua locaţie vremea le permite să acţioneze şi mai liniştiţi pe lângă faptul că navele inamice nu sunt atât de numeroase, arată CBS.


Barack Obama şi Sarah Palin apar în benzi desenate
Imaginea lui Barack Obama a trecut de la tricouri şi căni de cafea la prăjituri şi cărţi, iar acum preşedintele american îşi va face debutul în benzi desenate.
Liderul american va apărea ca ?Barack Barbarul?, menit a salva lumea şi a răsturma despoţii vremii.
În aceste poveşti, liderul din Kickassistan nu va fi singur. Un alt personalj principal va fi fostul candidat republican la vicepreşedinţie, guvernatorul de Alaska Sarah Palin, care vine cu o mantie din blană din lupă şi cam nimic altceva pe ea, în afară de ochelarii caracteristici, arată The Telegraph..

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close