Tehnologia japoneză a ajutat la lansarea rachetei nord-coreeneTehnologia japoneză ar putea să fi fost folosită pentru lansarea pe care Coreea de Nord a făcut-o duminică, când pretinde că a lansat un satelit. Analiştii de apărare din Japonia şi SUA susţin că tehnologia japoneză ar fi putut fi încorporată în rachetă.
Informaţia este o ruşine pentru guvernul de la Tokyo, care a cerut comunităţii internaţionale să se unească pentru a impune sancţiuni Phenianului.
?Am văzut mai mai multe rapoarte că Coreea de Nord a folosit tehnologie ce a venit direct din Japonia sau a copiat ale elemente cheie, aşa că nu ar fi surpriză să găsim piese provenite din Japonia?, aprecia Hiroyasu Akutsu, de la Institutul Naţional de Studii de Apărare, citat de
The TelegraphDe altfel, companiile japoneze au o tradiţie a livrărilor de tehnologie sensibilă - de voie sau de nevoie- oricui dispus să plătească.
Cercetătorii de la NASA avertizează că gheaţa arctică este mai mică, mai subţire, mai tânărăPătura de gheaţă de pe Arctica a continuat să scadă în acest an. Astfel s-a întins pe o suprafaţă cu 278.000 de mile pătrate mai puţin decât media de până în 2000. De altfel ultimii şase ani au fost cei mai proşti pentru gheaţă. Anul acesta întinderea maximă a fost pe 28 februarie, 5,85 milioane mile pătrate, scrie
The Times.
O altă îngrijorare este legată de grosimea gheţii. În anii 80-90m 40-50 procente din gheaţă era sezonier- mai puţin de un an, dar acum s-a ajuns la 70%. Doar 10% din gheaţă este mai veche de doi ani. Gheaţa proaspătă şi mai subţire se topeşte mai repede.
Deficitul bugetar american- un trilion de dolari în şase luni Deficitul bugetar aproape a atins un trilion de dolari în primele şase luni anului fiscal ce a demarat la 1 octombrie, potrivit estimărilor realizate de Biroul pentru buget al Congresului.
Guvernul a înregistrat un minus record de 953 miliarde dolari până în martie, inclusiv 290 miliarde dolari pentru programul TARP de ajutare a băncilor cu active neperformante, transmite
Reuters.
Veniturile la buget au scăzut cu 160 miliarde dolari, sau 14 procente.
Bugetul Pentagonului îl lasă pe Obama fără elicoptere Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a anunţat bugetul Pentagonului pentru anul următor, dar acesta schimbări majore ale scopului priorităţii reducerii de cheltuieli.
Unul din principalele programe este eliminarea celui mai important avion de luptă F-22 Raptor.
Propunerea de buget mai taie din cheltuieli , dar doreşte să mărească capacitatea de a răspune războiului cu terorismu.
Printre proiectele eliminate se numără şi relizarea unui nou elicopter prezidenţialm ai exact 23 de aparate pentru 13 miliarde dolari, scrie
CNN.
Gates a cerut totuşi 50 de Predator şi aparate clasa Reaper fiind o creştere de 62 procente în capacitate faţă de actualul nivel.
Israelul nu primeşte ordine de la SUAMinistrul israelian al mediului, Gilad Erdan, un apropiat al premierului Benjamin Netanyahu, a declarat că Israelul "nu primeşte ordine" din partea preşedintelui american Barack Obama, care şi-a exprimat din nou sprijinul faţă de crearea unui stat palestinian, transmite
AFP..
"Israelul nu primeşte ordine de la preşedintele Obama. Votând cu Benjamin Netanyahu, cetăţenii israeliani au hotărât să nu devină al 51-lea stat în Statele Unite", a declarat ministrul într-un discurs în Knesset, parlamentul israelian.
Ministrul, membru în partidul Likud condus de Netanyahu, i-a adus un omagiu ministrului de externe Avigdor Lieberman, care a declarat săptămâna trecută că Israelul nu este obligat să negocieze pentru formarea unui stat palestinian, aşa cum prevede acordul semnat la conferinţa de la Annapolis, din Statele Unite, care a avut loc la sfârşitul anului 2007.
Antena3.ro