Noul ministru de externe al Israelului a reuşit, în prima zi de lucru să îi înfurie pe palestieni şi să provoace îngrijorare în Occident. Posibilitatea unor tensiuni şi cu Washington este şi mai mare după ce Israelul a arătat că nu va începe negocierile pentru crearea unui stat palestinian.
În prima sa zi de muncă, Avigdor Lieberman a subliniat că declaraţia de la Annapolis din 2007, mediată de SUA, ?nu are nici o validitate?, confirmând astfel o schimbare în poziţie sub conducerea premierului Benjamin Netanyahu, crede Reuters.
Conform acelui acord, se stabilea o hartă pentru crearea unui stat palestian independent. De altfel, oficialul israelian sublinia că orice concesie nu aduce nimic bun, ci numari război.
Tony Blair, trimisul internaţional pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, recunoştea că acordul este în mare pericol, iar renunţarea la acesta şi varianta unui singur stat va crea mari probleme.
Irak vrea să cumpere 96 de avioane F-16
Irak doreşte să cumpere câteva avioane cu reacţie americane F16 în acest an pentru a se proteja de ameninţări din parea Iranului sau Siriei, la plecare armatei americane, a anunţat şeful Aviaţiei militare irakiene.
General locotenentul Anwar Ahmed a precizat că speră la semnarea unui contract pentru 18 avioane F-16, produse de Lockheed Martin, ca parte centrală a unui plan de miliarde de dolari, notează The Guardian.
În caz că parlamentul va acorda fonduri, acesta a declarat că scopul este achiziţia a 96 de avioane F-16 până în 2020.
Generalul a precizat că aceasta este o prioritate, el menţionând Iran şi Siria, considerată o poartă pentru teroriştii care doresc destabilizarea guvernului condus de Nuri al-Maliki.
Pentagonul cheltuie 3 miliarde dolari pentru armata Pakistanului
Administraţia Obama intenţionează să cheltuiască trei miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a antrena şi echipa armata Pakistanului.
În această sumă este inclus şi bugetul suplimentar de război de 500 milioane de dolari pentru anul următor, ce va fi dezbătut de Congres luna următoare, aminteşte Fox News.
Oficiali ai Pentagonului au declarat comisiei pentru armată din Senatul american că este esenţial să îi antreneze şi echipeze pe pakistanezi pentru a avea îndemânarea şi dorinţa de a lupta.
Cele trei miliarde de dolari se adaugă unui plan de 7,5 miliarde de dolari în ajutor civil.
Summitul G20: Barack Obama este preşedintele american numărul 11 care se întâlneşte cu Regina Marii Britanii
11 preşedinţi din ultimii 12 cât a avut SUA de la urcarea pe tron a Reginei Marii Britanii, în 1952, s-au întâlnit cu aceasta. Excepţia a fost Lyndon B Johnson, care a preluat puterea după asasinarea lui John F Kennedy în 1963.
În timpul întâlnirii private dintre regină şi Barack Obama şi prima doamnă, oaspeţii de la Londra au făcut cadou un iPod personalizat cu o filmare de la vizita sa din 2007 de la Washington şi Virginia. În plus, Obama şi soţia au mai oferit o carte a compozitorului Richard Rodgers.
În schimb, regina şi prinţul Prince Philip au dat cadou un portret cu ei, informează The Telegraph.
Înaintea întâlnirii însă presa britanică a remarcat un incident neplăcut.
Mapa de presă oferită jurnaliştilor americani care însoţesc delegaţia din SUA vorbea despre Marea Britanie ca fiind ?un grup de insule apropiate de Europa continentală, apropriate ca dimensiune cu Oregon".
În plus jurnaliştii britanici s-au arătat idignaţi că, în pofida aclamentelor bune relaţii dintre Londra şi Washington, ghidul descria Franţa ca fiind ?cel mai vechi aliat al Americii?, care a ?ajutat coloniile britanice americane să-şi stabilească independenţa?.
Iran neagă relatările că ar fi avut ?discuţii călduroase? cu SUA
Iran a respins relatările guvernului american că un oficial SUA şi un trimis iranian ar fi avut un schimb de replici cordial şi promiţător la o conferinţă internaţională, declarând că nu au avut loc ?discuţii?.
Astfel, relatările despre întâlnirea din Olanda sunt reflectate diferit în ce priveşte primul contact diplomatic dintre SUA şi Iran în 30 de ani.
Poziţia Iranului este de fapt foarte nuanţată şi nu neagă întâlnirea dintre diplomatul american Richard Holbrooke şi Mehdi Akhundzadeh, concentrându-se mai mult pe semantica unor discuţii oficiale, scrie AP.
Declaraţia Teheranului arată că orice s-ar fi întâmplat la conferinţa despre Afganistan nu se compară cu dialogul oficial.
Celulele stem, folosite la vindecarea problemelor de auz
Cercetătorii au anunţat o nouă descoperire importantă în încercarea de a vindeca surditatea, după ce au reuşit să producă în laborator celule vitale pentru auz. Versiuni primare ale celulelor senzoriale şi ale celulelor creierului care permit auzul au fost produse din celule stem derivate din urechea internă umană.
Oamenii de ştiinţă speră că o continuare a cercetării va duce la crearea de celule funcţionale ce ar putea fi implantate în ureche pentru a trata pierderea totală a auzului, arată The Times.
Acum s-a trecut la etapa a doua - cercetarea pe animale şi se consideră că un tratament ar putea ieşi după cel puţin un deceniu, dar celulele ar putea oferi informaţii pentru studierea cauzelor pierderii auzului, sau pentru testarea unor noi medicamente.
Studiul este condus de Marcelo Rivolta, de la Universitatea din Sheffield.
Antena3.ro