Antena 3 CNN Externe Revista presei.India începe recensământul populaţiei. Aviaţia israeliană atacă Gaza. Arabia Saudită va investi 400 miliarde de dolari în Turcia

Revista presei.India începe recensământul populaţiei. Aviaţia israeliană atacă Gaza. Arabia Saudită va investi 400 miliarde de dolari în Turcia

Revista presei.India începe recensământul populaţiei. Aviaţia israeliană atacă Gaza. Arabia Saudită va investi 400 miliarde de dolari în Turcia
02 Apr 2010   •   04:34
India începe recensământul populaţiei

India a început efectuarea recensământului populaţiei sale de peste un miliard de locuitori, o operaţiune de mare amploare la care vor participa nu mai puţin de 2,5 milioane de funcţionari, explică Today Online.
Operaţiunea este extrem de dificilă, deoarece trebuie acoperită o imensă zonă geografică, care cuprinde şi teritorii controlate de gherila maoistă şi mişcări separatiste, în care mulţi oameni sunt analfabeţi şi care se caracterizează printr-o largă diversitate culturală şi lingvistică.
Toate persoanele cu vârsta de peste 15 ani vor fi fotografiate şi amprentate, informaţiile lor vor fi trecute într-o bază de date digitală biometrică, iar fiecare cetăţean va primi un cod numeric.
Se va face o clasificare a populaţiei în funcţie de sex, religie, ocupaţie şi educaţie. Vor fi luate în considerare elemente cum sunt naţionalitatea, starea civilă, precum şi detalii care să permită evaluarea proporţiei de titulari de conturi în bancă şi de utilizatori de telefoane mobile.
Recensământul şi colectarea datelor biometrice vor dura un an şi vor costa 1,2 miliarde de dolari.


Rusia cere Hamas să nu mai lanseze rachete

Ministrul rus de externe a cerut mişcării palestiniene Hamas să oprească lansarea de rachete spre sudul Israelului din Fâşua Gaza.
Serghei Lavrov a cerut, în timpul unei conversaţii telefonice cu liderul Hamas Haled Mashaal că atacurile cu rachete din Gaza asupra sudului Israelului sunt ?inacceptabile?, transmite RIA Novosti.
De cealaltă parte, conducerea Hamas a precizat că ar dori ca perioada de "acalmie" să continue, nu doreşte escladarea tensiunilor şi pregăteşte iniţiative pentru a împiedica lansarea de rachete din acea zonă.
O rachtă lansată din Fâşia Gaza a ucis un civil în Israel pe 18 martie.



Aviaţia israeliană atacă Gaza

Între timp, avioane israeliene şi elicoptere au efectuat cel puţin şapte atacuri cu rachete asupra Fâşiei Gaza, vineri, provocând daune şi rănind uşor doi copii, arătau martori palestinieni.
Aceştia au precizat că patru atacuri au avut loc în zonele de lângă oraşul Khan Younis, locaţie a unor ciocniri violente săptămâna trecută dintre trupele israeliene şi palestinieni înarmaţi.
Două caravane au fost distruse în timpul atacului de vineri, dar fără victime.
O a cincea rachetă a lovit o fabrică de lactate din Gaza City, precizează Reuters.
Iar elicopterele au lovit de două ori în tabăra de refugiaţi Nusseirat.
Joi noapte, o rachetă palestiniană de rază scurtă a aterizat în Israel fără a face pagube.



Arabia Saudită va investi 400 miliarde de dolari în Turcia

Ministrul saudit de finanţe Ibrahim Abdul Aziz al-Assaf a declarat că Arabia Saudită va investi un total de 400 miliarde de dolari în Turcia în patru ani.
Al-Assaf a făcut afirmaţiile la o conferinţă de presă comunp cu ministrul turc de finanţe Mehmet Simsek în capitala Turciei, Ankara, şi a subliniat că cele două state au planificat să organizeze un forum pentru investiţii comune, scrie Press TV.
Al-Assaf arăta că Turcia şi Arabia Saudită doresc să ducă comerţul bilateral la 10 miliarde de dolari.






Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close