Antena 3 CNN Externe Revista presei. Hezbollah neagă implicarea în asasinarea lui Rafik Hariri. Michelle Obama se erijează în ministru al Culturii

Revista presei. Hezbollah neagă implicarea în asasinarea lui Rafik Hariri. Michelle Obama se erijează în ministru al Culturii

Revista presei. Hezbollah neagă implicarea în asasinarea lui Rafik Hariri. Michelle Obama se erijează în ministru al Culturii
25 Mai 2009   •   05:53
Hezbollah neagă implicarea în asasinarea lui Rafik Hariri

Mişcarea Hezbollah a respins acuzaţiile unei reviste germane care scria că s-ar afla în spatele asasinării fostului premier libanez Rafik Hariri, calificând acuzaţiile ca "invenţii."
Anterior, Siria era legată de asasinatul politic în cauză.
Materialul din Der Spiegel este menit a influenţa rezultatul alegerilor din Liban, a anunţat Hezbollah pe site-ul televiziunii sale, consultat de CNN.
O alianţă condusă de Hezbollah candidează împotriva unei majorităţi susţinute de americani, la alegerile programate pentru data de 7 iunie.
Hezbollah mai acuză că se mai încearcă distragerea atenţiei de la ?demontarea reţelelor de spioni care lucrează pentru Israel."
Din ianuarie, Liban acuzat peste zece oameni de spionaj în favoarea statului vecin Israel.

Michelle Obama se erijează în ministru al Culturii

Prima doamnă a Americii, Michelle Obama, şi-a mai adăugat o nouă tuşă la portretul ei de ministu al Culturii în administraţia soţului său.
Şefii celor mai prestigioase instituţii culturale nu au nici o îndoială că ea vrea să joace un rol activ în lumea artelor, după ce au convocaţi pentru a se întâlni cu aceasta, arată The Times.
?Vorbea aşa cum vorbeşte un ministru al Culturii, chiar dacă o asemenea poziţie nu există în America?, declara Peter Gelb, manager al Metropolitan Opera din New York. ?Părea caşi cum ar fi fost un creator de politici în artă din partea Casei Albe şi a preşedintelui. A fost foarte neobişnuit.?


Magna şi Fiat au mărit ofertele pentru Opel

Magna International şi Fiat şi-au îmbunătăţit ofertele pentru divizia General Motors -Opel înaintea unei săptămâni în care guvernul german va decide pe cine susţine la licitaţie.

Cabcelarul german va organiza luni o întâlnire cu miniştrii pentru a analiza ofertele celor două, precum şi a companiei belgiene RHJ International.
Italienii şi-au mărit oferta după ce oficiali germani au arătat că producătorul de piese auto Magna are o ofertă mai bună. Ulterior şi Magna şi-a dezvoltat oferta, dezvăluie Reuters.
Cu toat acestea, ministrul german al Economiei, Karl Theodor zu Guttenberg, declara că cele trei oferte sunt încă inacceptabile deoarece prea mult risc s-ar pune pe umerii guvernului.
El a cerut încă o îmbunătăţire considerabilă a acestora.

Pakistan, aproape de a cuceri oraşul Mingora
Trupele pakistaneze au recucerut o mare parte din Mingora, principalul oraş din regiunea Swat, în cadrul a ceea ce a fost descris ca o fază crucială a operaţiunilor contra talibanilor.

Forţele speciale de comando au luptat stradă cu stradă cu circa 300 de militanţi aflaţi în clădirile părăsite din centrul comercial al oraşului, care, de asemenea, fusese minat, scrie The Telegraph.

Zece militanţi şi trei soldaţi au fost ucişi în timpul luptelor. Circa 20.000 de civili sunt încă prinşi în interiorul Mingora, care în mod normal are o populaţie de cel puţin 375000 persoane, iar armata se teme că aceltia ar putea fi folosiţi ca scut uman

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close