Antena 3 CNN Externe Revista presei. Franţa cere vecinilor Israelului să reducă tensiunile Talibanii atacă cea mai mare bază NATO din Afganistan. Rusia critică campania SUA contra drogurilor afgane

Revista presei. Franţa cere vecinilor Israelului să reducă tensiunile Talibanii atacă cea mai mare bază NATO din Afganistan. Rusia critică campania SUA contra drogurilor afgane

Revista presei. Franţa cere vecinilor Israelului să reducă tensiunile Talibanii atacă cea mai mare bază NATO din Afganistan. Rusia critică campania SUA contra drogurilor afgane
24 Mai 2010   •   04:36

Rusia critică campania SUA contra drogurilor afgane: război contra Rusiei

Oficialii ruşi au amintit din nou de eşecul NATO de a opri comerţul cu opiu din Afganistan, exprimând frustrarea Moscovei pentru neglijenţa alianţei.
Citând lipsa de coeziune în cadrul NATO pentur combaterea traficului de droguri, trimisul special al Rusiei la NATO Dmitri Rogozin declara că Rusia "pierde anual 30.000 de vieţi din cauza traficului afgan cu droguri, iar un milion de persoane sunt dependente .
Acesta este un război nedeclarat conta ţării noastre," acuza acesta.
"Evident că suntem foarte nemulţumiţi de lipsa de atenţie a NATO şi SUA la plângerile noastre legate de această problemă."
Într-o critică a politicii americane în combaterea traficului de narcotice din Afganistan faţă de abordarea situaţiei similare din America de Sud, Rogozin arăta că SUA a deschis un război în Columbia deoarece este principala sursă de cocaină ce ajunge în America, dar nu a acordat atenţie traficului din Afganistan, informează PressTV.
"În cazul heroinei ce ajunge în Rusia, practic nu fac nimic. Nu este modalitatea corectă în care să tratezi un prieten şi partener."

Franţa cere vecinilor Israelului să reducă tensiunile


Ministrul francez de externe Bernard Kouchner a cerut la Damasc şi Beirut reducerea tensiunilor dintre Israel şi vecinii arabi, cerând tuturor părţilor să respecte încetarea focului din 2006 în Liban.
"Nu ne putem resemna în faţa unei stări constante de tensiune, chiar dacă descreşte," arăta Kouchner după ce sa întâlnit la Damasc cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, scrie AFP.
El şi-a reînnoit apelul ca toate părţile să respecte Rezoluţia 1701 a Consiliului de Securitate a ONU ce a pus capăt războiul din 2006 dintre Israel şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah.
Rezoluţia interzice livrarea de arme către Hezbollah, grupare susţinută de Iran şi Siria.
La Damasc, Kouchner şi-a exprima preocuparea pentru înarmarea Hezbollah.




Talibanii atacă cea mai mare bază NATO din Afganistan

Luptătorii talibani au lansat un atac asupra celei mai mari baze NATO din Afganistan, aceasta fiind deha a treia ofensivă contra forţelor aliate într-o săptămână.
Atacul frontal asupra bazei Kandahar a dus la anularea vizitelor unor oficiali pe front. Rebelii au lansat rachete asupra aeroportului în încercarea de a pătrunde în perimetru, dar au fost respinşi, informează The Daily Telegraph.
Mişcarea talibană a lansat propria ofensivă, Al-Faath- Victoria, contra forţelor NATO şi a guvernului afgan.
Atacul de la Kandahar vine după o tentativă similară la baza Bagram şi un atac sinucigaş în capitală.
Baza aeriană a devenit principalul punct de lansare pentru trupele ce susţin ofensiva din sud contra talibanilor şi găzduieşte peste 20.000 de militari.



China şi SUA, în dezacord pe tema Phenian şi Teheran



SUA şi China sunt în dezacord pe marginea modului cum trebuie tratată Coreea de Nord pentru scufundarea unei nave a Coreii de Sud, arăta un oficial american. De asemenea, cele două părţi nu ajung la un numitor comun în privinţa noilor sancţiuni ONU contra Iranului pentru programul său nuclear.
Oficialul preciza că Beijing arăta că încă nu este convins că Phenian ar fi responsabil de scufundarea navei sud-coreene înpofida unui raport internaţional ce stabileşte acest lucru, arată FOX News.
Acesta descria discuţiile purtate la cina dată de secretarul american de stat Hillary Rodham Clinton înainte de discuţiile oficiale cu Beijing.
Clinton şi secretarul Trezoreriei Timothy Geithner sunt cei doi copreşedinţi americani ai dialogului economic şi strategic de două zile cu China.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close