Strauss-Kahn : Europa este veriga slabă în redresare
Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn a respins temerile că povara asupra euro va duce la prăbuşirea zonei euro în pofida unei căderi abrupte a acţiunilor şi cumpărării de dolari.
"Cred că nu există nicio ameninţare la adresa sistemului euro," declara Strauss-Khan în Brazilia, răspunzând la o întrebare dacă zona euro riscă un efect de domino din Grecia, scrie AFP.
"Este dificil pentru greci să facă ce trebuie să facă, dar au luat deja decizii îndrăzneţe ."
El a recunoscut totuşi că pieţele financiare au fost zguduite "din cauza programului Greciei, din cauza lipsei de încredere în situaţia zonei euro etc."
Strauss-Khan a adăugat că nu subestimează povara fiscală pusă "pe umerii Greciei", în timp ce guvernul încearcă să redreseze economia pe baza unui plan creat de statele UE şi FMI.
Şeful FMI mai arăta în cadrul unei dezbateri tv că lumea este în curs de redresare, chiar dacă Europa şi SUA încă suferă efectele crizei financiare dn 2008-2009 .
"Aproape toate statele din Asia au ieşit din criză," şi mai multe state din America de Sud - în special Brazilia, Chile şi Peru o duc "foarte, foarte bine" .
Totuşi, ?nu este încă foarte clar dacă economia SUA a ieşit din criză?. El a adăugat că Europa apare ca "veriga slabă din sistem" şi califica situaţia din regiunea europeană ca fiind "bizară."
Criza datoriilor din Europa este principalul risc la adresa recuperării economiei mondiale, arăta Kahn.
Israel cere Rusiei să nu livreze arme moderne în Orientul Mijlociu
Israel a cerut Rusiei să nu livreze sisteme de arme moderne în Orientul Mijlociu, arăta ministrul israelian al Apărăii, Ehud Barak. El sublinia pentru un post rus de radio că livrările de armament ar putea destabiliza situaţia din regiune, comunică APA.
Acesta se temea în special de livrările planificate către Siria.
Abbas: Progresul în discuţiile indirecte depinde de Israel
Progresul în discuţiile indirecte începute în această lună depind de Israel, declara preşedintele palestinian Mahmud Abbas în timpul unei vizite oficiale în Vietnam, arată Islam Tribune.
"Sperăm să ajungem la un progres. Depinde de israelieni," arăta Abbas, după o întâlnire cu liderul vietnamez, Nguyen Minh Triet.
Trimisul special american George Mitchell face naveta între Washington, Ierusalim şi Ramallah ca parte a negocierilor indirecte demarate pe 9 mai.
Peste 30 de morţi în luptele de stradă din Jamaica
Mii de poliţişti şi soldaţi au luat cu asalt ghetourile din Jamaica, marţi, în căutarea unui cunoscut traficant de droguri căutat de SUA, într-a treia zi de lupte de stradă ce au dus la moartea a cel puţin 30 de persoane.
Luptători mascaţi luptau pentru mafiotul Christopher "Dudus" Coke despre care susţin că oferă serviciu şi protecţie- finanţate de un imperiu crimal, transmite AP.
Violenţele din Jamaica riscă să se extindă în afara capitalei Kingston, drumul spre aeroportul din apropiere fiind deja blocat, avertizează Departamentul de Stat american.
Departamentul de Stat le recomandă cetăţenilor americani să evite deplasările la Kingston sau în zonele învecinate. Accesul spre aeroportul Norman Manley International este blocat de luptele între elementele criminale şi poliţie. Violenţele riscă să se extindă în afara oraşului Kingston", precizează Departamentul de Stat american.
Mai multe persoane au fost arestate în cursul operaţiunilor, dar presupusul traficant de droguri Christopher "Dudus" Coke nu se numără printre suspecţii reţinuţi.
Bandele din Kingston au început joi să ridice baricade şi au transferat arme în capitală, pregătindu-se să împiedice extrădarea lui Coke.
Christopher "Dudus" Coke, în vârstă de 42 de ani, este acuzat că a condus banda Shower Posse, cea mai importantă organizaţie de trafic de droguri şi arme din insula cu 2,8 milioane de locuitori. Autorităţile americane afirmă că banda are ramificaţii la New York, dar şi în restul Statelor Unite, unde livrează cantităţi mari de droguri.
Inculpat în Statele Unite pentru trafic de droguri şi de arme, Coke riscă închisoarea pe viaţă dacă va fi extrădat.
SUA execută atacuri aeriene în Yemen
Armata americană a lansat un alt atac aerian în Yemen contra unei întâlniri a conducerii al Qaeda . Deşi nimeni din guvernul SUA nu recunoaşte oficial existenţa unor asemenea atacuri,s acestea sunt parte a unei campanie contra al Qaeda în Peninsulă.
Atacul a avut loc luni , în timp ce New York Times dezvăluia conţinutul unui ordin secret semnat de generalul David Petraeus care cerea armatei să intensifice operaţiunile de informaţii în statele din zonă aflate sub comanda sa, din Yemen în Pakistan, cu Iran, Irak şi Afganistan, explică CBS News.
Ordinul a fost emis în septembrie, iar de atunci operaţiunile armate americane în Yemen au eliminat o serie de lideri al Qaeda.
Yemen este stat aliat al SUA, astfel că prezenţa militară americană şi atacurile aeriene au binecuvântarea guvernului local.
Ultimul atac însă a dus la moartea unui oficial guvernamental care era prezent la întâlnirea agenţilor al Qaeda aparent în calitate de mediator.
Operaţiunile SUA din Yemen sunte secrete deoarece guvernul nu doreşte să admită public că primeşte ajutor american.
Obama va desfăşura 1200 de trupe din Garda Naţională la graniţa cu Mexic
Preşedintele american barack Obama va desfăşura 120 de trupe din Garda Naţională la graniţa dintre SUA şi Mexic, răspunzând astfel apelurilor din partea parlamentarilor locali că securitatea trebuie consolidată.
Un oficial arăta că Obama mai intenţionează să ceară 500 miloane de dolari pentru a creşte protecţia la frontieră şi aplicare legii, scrie FOX News-
Garda Naţională va fi folosită pentru sprijin în misiuni de recunoaşte, supraveghere şi culegere informaţii, dar şi pentru sprijin al forţei anti-narcotice.
Antena3.ro