Antena 3 CNN Externe Revista presei. Cuba protestează pentru includerea sa pe lista SUA cu ţările ai căror cetăţeni sunt supravegheaţi. SUA: Serviciile de Informaţii promit schimbări. SUA aliată cu ofiţerii lui Saddam

Revista presei. Cuba protestează pentru includerea sa pe lista SUA cu ţările ai căror cetăţeni sunt supravegheaţi. SUA: Serviciile de Informaţii promit schimbări. SUA aliată cu ofiţerii lui Saddam

Revista presei. Cuba protestează pentru includerea sa pe lista SUA cu ţările ai căror cetăţeni sunt supravegheaţi. SUA: Serviciile de Informaţii promit schimbări. SUA aliată cu ofiţerii lui  Saddam
07 Ian 2010   •   04:35
Cuba protestează faţă de includerea sa pe lista SUA cu ţările ai căror cetăţeni sunt supravegheaţi


Cuba nu a fost niciodată alăturată Al Qaeda sau asociaţilor săi , dar face parte din cele 14 state ai căror turişti sunt mai atent verficiaţi de liniile aeriene înainte de a zbura spre SUA - restricţie la care statul comunist a protestat.

"Respingem categoric această nouă acţiune ostilă a guvernului SUA contra Cubei," declara oficialul guvernamental Josefina Vidal Ferreiro, director pentru relaţia cu America de Nord.
Aceasta califica noile controale de securitate "discriminatorii şi selective," Ferreiro.
De asemenea, guvernul cubanez a anunţat că a înaintat un protest şefului Secţiei Intereselor americane din Havana, arată Fox News.
"Respingem categoric această nouă acţiune ostilă a Guvernului Statelor Unite care reiese din includerea nejustificată a Cubei pe lista ţărilor care susţin terorismul, (o listă) politică şi al cărei scop este justificarea embargoului (american împotriva Cubei), condamnat în mod unanim de comunitatea internaţională", arată un comunicat.
Insula comunistă a fost introdusă, alături de Siria, Iran şi Sudan, pe lista neagră americană a statelor care susţin terorismul. Cuba este acuzată de Washington că ar adăposti membri ai grupării basce ETA.


SUA: Şeful Serviciului de Informaţii promite să modifice reglementările în domeniu

Şeful serviciilor de informaţii din Statele Unite a reacţionat la recentele critici ale preşedintelui american, Barack Obama, potrivit cărora aceste servicii nu au reuşit să prevină tentativa de luna trecută de aruncare în aer a unui avion american de pasageri. Directorul Serviciului Naţional de Informaţii (NIS), Dennis C. Blair, a promis să modifice reglementările în vigoare, recunoscând totodată că toate serviciile de informaţii trebuie să facă faţă unui nou gen de atacuri, scrie AFP.
După întâlnirea de marţi cu o serie de consilieri pe probleme de securitate, preşedintele Obama a subliniat că serviciile americane de informaţii au avut la dispoziţie date suficiente pentru a-l înscrie pe nigerianul suspect pe lista persoanelor cărora li se interzic călătoriile cu avionul, dar nu au făcut acest lucru.


Forţele SUA s-au aliat cu ofiţerii lui Saddam Hussein pentru a lupta cu al-Qaeda

Specialiştii în contraterism americani şi foştiii ofiţeri de informaţii ai lui Saddam Hussein au creat o alianţă neobişnuită în Yemen pentru a face faţă al-Qaeda.
Cele două părţi care acum şapte ani erau în conflict au fost apropiate de eşecul securităţii din Yemen şi a aparatului de informaţii, declarau surse diplomatice.
Cooperare cu foştiii ofuţeri baathisti, care au fugit din Irak după invazia americani, este aşteptat să creească după atentatul eşuat asupra unui avion SUA.
Preşedintele yemenit era un aliat al lui Saddam, pe care îl considea mentorul său. El a fost chiar numit "Micul Saddam".


Cinci poliţişti ruşi, ucişi în atentat sinucigaş

Cinci poliţişti ruşi au fost ucişi alţi 10 răniţi în urma unui atentat sinucigaş în republica nord caucaziană Daghestan. Presa relata că în urma exploziei ar fi murit şapte persoane, unul din poliţişti decedând la spital, transmite Xinhua.
Un sinucigaş ar fi detonat bomba din maşina sa în faţa sediului poliţiei din Mahacikala, capitala republicii. Forţa exploziei a fost estimată la echivalentul a 50-60 kg TNT.


Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close